Φάκελοι

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 10:20

Ενισχυμένος ρόλος για την Αυτοφροντίδα

Ένα από τα ζητήματα που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 ήταν αυτό της Αυτοφροντίδας, η οποία στο διάστημα αυτό ήταν η πρώτη ή και η μόνη επιλογή για πολλούς, με σημαντικά οφέλη για τα συστήματα υγείας ανά την Ευρώπη.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 10:15

Πώς θα ενσωματωθεί η ψηφιακή υγεία στο ΕΣΥ

Η τεχνολογική έκρηξη των τελευταίων δεκαετιών προσφέρει πλέον τη δυνατότητα μακροχρόνιας αποθήκευσης, επεξεργασίας, δημιουργίας και εξαγωγής αναφορών όλων των κλινικών ενός νοσοκομείου και όλων των βαθμίδων υγείας, για κάθε πολίτη.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 10:10

Κλινικές μελέτες: Η μεγάλη ευκαιρία

Είναι στο χέρι μας, με τις κατάλληλες κινήσεις, να δημιουργήσουμε ένα οικονομικό success story για την Ελλάδα, συζητώντας στο μέλλον για τα ποσά που επενδύθηκαν για κλινική έρευνα στη χώρα μας, αντί για τις επενδύσεις που για άλλη μια φορά χάθηκαν καταλήγοντας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 10:05

Τέσσερις αναγκαίες προσαρμογές

Η πανδημία της Covid-19 έδωσε σκληρά μαθήματα για όλους όσοι εμπλέκονται στον χώρο της υγείας. Είναι καιρός, λοιπόν, να προχωρήσουμε μπροστά. 

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 10:00

Τα παιδιατρικά νοσοκομεία πριν και μετά την ανακαίνιση του ΟΠΑΠ

Ο φακός αποκαλύπτει την εντυπωσιακή αλλαγή στις νοσηλευτικές μονάδες, έπειτα από οκτώ χρόνια σκληρής δουλειάς και συνολικά 30 έργα ανακαίνισης!

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 09:55

Ισχυρές συνεργασίες και καινοτόμες επενδύσεις

«Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας το αποτελούν τόσο οι δημόσιες όσο και οι ιδιωτικές δομές», τονίζει ο κ. Ανδρέας Καρταπάνης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.  

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 09:50

Ερρίκος Ντυνάν: Η πανδημία ανέδειξε την υπεραξία του

Τα επόμενα βήματα ανάπτυξης του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, στην προοπτική εξόδου από την πανδημία της Covid-19, περιγράφει ο Εκτελεστικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του νοσοκομείου κ. Θέμος Χαραμής.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 09:45

''Νέας γενιάς'' συνεργασία Δημόσιου και ιδιωτών

«Η εμπειρία της πανδημίας έδειξε ότι ο ιδιωτικός τομέας συνεργάστηκε πολύ καλά με το δημόσιο σύστημα», σημειώνει ο κ. Τάκης Δουμάνογλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euromedica.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 09:40

Ένα κρίσιμο ψηφιακό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Με την ψηφιοποίηση του χώρου της υγείας, η Ελλάδα μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, αλλά και να αναδειχθεί σε Παγκόσμιο Κέντρο Αριστείας στη συλλογή και ανάλυση πραγματικών δεδομένων για την υγεία RWD/RWE και να καταστεί πόλος παγκόσμιας έλξης ερευνητικών κεφαλαίων.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 09:35

Η DEMO πρωταγωνιστεί και στη βιοτεχνολογία!

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ανοίγει η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ: επενδύει στη βιοτεχνολογία για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εντάσσεται στη λίγκα των διεθνών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και την παραγωγή βιοτεχνολογικών φαρμάκων.