Φάκελοι

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Η πρόληψη… νικά τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και τα συστήματα υγείας των κρατών έχουν επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Όμως, ο έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και η πρόληψή του εξακολουθούν να παραμένουν ένα από τα βασικότερα μελήματα ενός οργανωμένου συστήματος υγείας για τη διατήρηση της υγείας της γυναίκας.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Οι νέες τεχνολογίες απάντηση στις υψηλές απαιτήσεις της υγείας

Ο όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea είναι προσηλωμένος στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στη χώρα μας, όπως τονίζει ο κ. Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, σημειώνοντας ότι «Στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται, επισημαίνουμε την κρισιμότητα των στρατηγικών επενδύσεων, τη συμβολή στην εξέλιξη της τεχνολογίας, την επένδυση τόσο σε κορυφαίο εξοπλισμό όσο και σε έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, με στόχο να παραμένουμε πάντα στην πρώτη γραμμή».

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Τρεις αρχές για την επόμενη μέρα στην υγεία και την οικονομία

Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, ενίσχυση του πρωτογενή τομέα τροφίμων και φαρμάκων: αυτές οι τρεις αρχές είναι που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε εταιρική δράση και αυτές είναι οι αρχές που κάνει πράξη και προασπίζεται ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, μέσω των εταιρειών του, Uni-pharma και InterMed.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στη μάχη κατά της πανδημίας

Η Pfizer Hellas συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, έχοντας συνδέσει την πορεία της με επιτεύγματα που βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των Ελλήνων. Συνεχίζει να βρίσκεται εδώ και να συμμετέχει ενεργά στη μάχη ενάντια στην υγειονομική κρίση.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Ώρα μηδέν για την υγεία

Η πανδημία του Covid-19 ήρθε σαν το… κερασάκι στη τούρτα για το ελληνικό σύστημα υγείας και την αγορά φαρμάκου. Κι αυτό γιατί οδήγησε στα όρια μια κατάσταση επιβαρυμένη ήδη από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση, τη γήρανση του πληθυσμού και τη συνακόλουθη αύξηση των σχετικών δαπανών, από την υπερφορολόγηση των εταιρειών, την πρακτική των clawback & rebates. Για τους λόγους αυτούς, όπως τονίζει ο κ. Μάριος Κοσμίδης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΦΕΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της Winmedica, απειλείται η βιωσιμότητα του συστήματος και απαιτούνται επειγόντως γενναίες αποφάσεις.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Η ανάπτυξη απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας φαρμάκων DEMO τα τελευταία χρόνια είναι σταθερή και αδιαμφισβήτητη. Όμως, η κρίση της πανδημίας του Covid-19 ανέδειξε με τον πλέον απαιτητικό τρόπο τα ποιοτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας, η οποία πλέον επιταχύνει το επενδυτικό της πρόγραμμα για να ανταποκριθεί με ανάλογη επιτυχία σε ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Αξία για την κοινωνία μέσω της καινοτομίας

Η πανδημία έγινε ακόμα μία αφορμή ώστε η Boehringer Ingelheim Ελλάς να επιδείξει το πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης που τη χαρακτηρίζει, τονίζει ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάς.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Βασικό μας μέλημα η ασφάλειά σας!

Η Εθνική Ασφαλιστική έχει διαχρονικά αποδείξει την αφοσίωση και τη στήριξή της προς τους ασφαλισμένους της. Έτσι, και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία (Covid-19), όπου καλούμαστε όλοι με υπευθυνότητα να προφυλάξουμε τόσο την υγεία μας, όσο και την υγεία όλων των συνανθρώπων μας, προσφέρει νέες παροχές και καλύψεις πέραν των όρων των συμβολαίων της προκειμένου να σταθεί δίπλα στις σημερινές έκτακτες

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Γονιδιακή θεραπεία. Νέοι δρόμοι στην αντιμετώπιση της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας

Δικαίωμα σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής υπόσχονται οι επαναστατικές εξελίξεις της επιστήμης για τα βρέφη που γεννιούνται με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA), μια σπάνια και απειλητική για τη ζωή γενετική, νευρομυϊκή ασθένεια, που οδηγεί προοδευτικά σε παράλυση και -στην πιο σοβαρή μορφή της- σε θάνατο.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Πώς πρέπει να είναι το νέο ΕΣΥ

Πρέπει να εκπληρώσουμε τέσσερις βασικές προϋποθέσεις, για να έχουμε ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο οποίο οι επενδύσεις θα πιάνουν πραγματικά τόπο, σημειώνει ο Αντώνης Καρόκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων MSD Ελλάδας.