Φάκελοι

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:20

DEMO ΑΒΕΕ: ελληνικά φάρμακα με παγκόσμια εμβέλεια

Η πανδημία της Covid-19 ανέδειξε νέες και μεγάλες ανάγκες στον κλάδο της υγείας και των φαρμακευτικών εταιρειών. Στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες διακρίθηκαν και διακρίνονται οι εταιρείες εκείνες που επενδύουν συστηματικά, που παράγουν προϊόντα υψηλού επιπέδου, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ιδιαίτερου αυτού χώρου. Η DEMO ΑΒΕΕ είναι μία από αυτές – και δεν διστάζει να βάλει τον πήχη ψηλότερα.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:19

Ψηφιακή χειρουργική αίθουσα modular τοιχοποιίας: το μέλλον είναι εδώ!

Η εταιρεία Santair εγκατέστησε πρόσφατα την πρώτη υπερσύγχρονη, πλήρως ψηφιακή χειρουργική αίθουσα modular τοιχοποιίας στην Ελλάδα,  με ασύγκριτα πλεονεκτήματα τόσο για τους ασθενείς όσο και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:18

Ιουλία Τσέτη:  Νέο μοντέλο παραγωγής, χρηματοδότηση της έρευνας, βιώσιμη ανάπτυξη

Τη δική της πρόταση για την επόμενη ημέρα της υγειονομικής κρίσης, η οποία συνδέεται με τη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου με άξονες την αυτοδυναμία της παραγωγής πρώτων υλών, την επαρκή χρηματοδότηση της έρευνας και τη βιώσιμη ανάπτυξη, κατέθεσε η CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ και πρόεδρος του Global Compact Network Hellas, κυρία Ιουλία Τσέτη, στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (10-15 Μαΐου, Ζάππειο Μέγαρο).

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:17

Η φαρμακευτική βιομηχανία σε δρόμο ταχείας ανάπτυξης

Με προγραμματισμένα επενδυτικά προγράμματα ύψους 600 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία επιβεβαιώνει την αναπτυξιακή της πορεία. Παράλληλα, όμως, ζητά και την άρση συγκεκριμένων εμποδίων, ώστε αυτή η πορεία να ενδυναμωθεί και να γίνει πιο αποδοτική για την οικονομία και την κοινωνία.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:16

Παγκόσμιος συναγερμός για την παραλλαγή «Δέλτα»

Στο λεξιλόγιό μας και στην καθημερινή μας ιατρική ενημέρωση μπήκε πρόσφατα ο όρος «Δέλτα» (B.1.617.2). Πρόκειται για μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, που δημιουργεί νέους πονοκεφάλους στην επιστημονική κοινότητα και αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ εφεξής. Το χαρακτηριστικό της είναι η υψηλότερη μεταδοτικότητα -γι’ αυτό και η έντονη ανησυχία- όμως, με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν φαίνεται να είναι πιο θανατηφόρος.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:15

Σημείο αναφοράς η επιχείρηση «Ελευθερία»

Το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα στην Ελλάδα έδειξε στην πράξη ότι με καλή οργάνωση, συστηματική δουλειά, εμμονή στη λεπτομέρεια, στην προσεκτική προετοιμασία και στον σχεδιασμό, μπορούμε να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:14

Σφραγίδα ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης στον νέο χάρτη υγείας

H πανδημία έχει αναδείξει εμφατικά το θέμα των ανισοτήτων στην υγεία, τόσο σε επίπεδο χωρών όσο και κοινωνικών στρωμάτων. Για τον κόσμο συνολικά, η πρόταση Μπάιντεν για την απελευθέρωση στις πατέντες των εμβολίων κατά της Covid-19 είναι ένα σαφέστατο και πειστικό μήνυμα. Ειδικά για την Ελλάδα, ο νέος χάρτης της υγείας πρέπει να γραφεί με βάση συγκεκριμένες αρχές και προτεραιότητες.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:13

Η επόμενη μέρα της πανδημίας και ο νέος ρόλος του ΕΟΔΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εν μέσω της πανδημίας βρέθηκε ουσιαστικά σε συνθήκες πολέμου. Η απόκρισή του υπήρξε υψηλού επιπέδου, ενώ η πείρα που απέκτησε, θέτει τις βάσεις για την ουσιαστική αναβάθμισή του.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:12

Ο ΕΟΠΥΥ ανταποκρίθηκε στην πρόκληση

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας υιοθέτησε μέτρα για την πληρέστερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του. Όμως, η προσπάθεια για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες συνεχίζεται.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:11

Η πρόκληση των μεταλλάξεων και ο ρόλος των εμβολίων

Η πορεία της πανδημίας της Covid-19, δηλαδή η εμφάνιση ενός τέταρτου κύματος, θα εξαρτηθεί από τον βαθμό συλλογικής ανοσίας και από την τήρηση των μέτρων για την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του ιού. Σημεία-κλειδιά είναι η μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντί τους.