Ο Dr. Enzmann αντικαθιστά τον Dr Tomas Salmonson, ανώτερο επιστημονικό σύμβουλο του Σουηδικού Οργανισμού Φαρμακευτικών Προϊόντων (MPA), ο οποίος αποχωρεί αφού έχει υπηρετήσει το ανώτατο όριο των τριών ετών ως πρόεδρος.

Ο Δρ Enzmann εκπαιδεύτηκε ως ιατρός, προτού αναλάβει μεταδιδακτορική έρευνα στον τομέα της ογκολογίας και εργάστηκε στην προκλινική έρευνα για τη Bayer πριν από την ένταξή του στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών (BfArM) το 2005 στη Γερμανία.

Σήμερα είναι επικεφαλής ευρωπαϊκών και διεθνών υποθέσεων στο BfArM και μέλος της CHMP από το 2005 και αντιπρόεδρος από τον Οκτώβριο του 2016, καθιστώντας τον την προφανή επιλογή να διαδεχθεί τον Salmonson.

Σχολιάζοντας το διορισμό του, ο Δρ Enzmann δήλωσε: "Η CHMP βρίσκεται στην αιχμή της ιατρικής προόδου. Με την εξέλιξη της επιστήμης με τόσο γρήγορο ρυθμό, η πρόκλησή μας θα είναι να επιτύχουμε μια ισορροπία μεταξύ της ευελιξίας για την εξεύρεση λύσεων σε αναδυόμενα επιστημονικά ή ρυθμιστικά ζητήματα και τη συνοχή με προηγούμενες αποφάσεις ».

«Ως πρόεδρος, θα προσπαθήσω να λάβω με εποικοδομητικό τρόπο τις απόψεις των μελών της επιτροπής, να ενθαρρύνω τη συμμετοχή τους και να διαρθρώσω τις επιστημονικές μας συζητήσεις για να προωθήσω τη λήψη συναινετικών αποφάσεων».

Όπως και άλλοι σημαντικοί ρυθμιστικοί Οργανισμοί, όπως ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, ο EMA εκμοντερνίζει τις δομές του και αναθεωρεί τις διαδικασίες, καθώς νέες τεχνολογίες όπως η γονιδιακή και κυτταρική θεραπεία δημιουργούνται από την βιομηχανία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η ρύθμιση του σακχάρου μετά το εγκεφαλικό θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη [μελέτη]
3.120 επισκέπτες και 128 εταιρείες χορηγοί στο Hellas PHARM 2024
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’