Υπολογίζεται ότι 1.1 δισεκατομμύριο άνθρωποι καπνίζουν παγκοσμίως. Κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι εξαιτίας του καπνίσματος, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι το 2020 αυτός ο αριθμός θα φτάσει τα 10 εκατομμύρια.

Αν και οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το κάπνισμα είναι γενικά γνωστοί (π.χ καρκίνος, κίνδυνος καρδιοαγγειακών επεισοδίων και γήρανση της επιδερμίδας) πολλές φορές υποτιμούμε τα πλεονεκτήματα της διακοπής του καπνίσματος.

Όμως η διακοπή του καπνίσματος έχει σημαντικά και άμεσα αποτελέσματα στην υγεία, ανεξάρτητα από την ηλικία του καπνιστή ή με το πόσα χρόνια κάπνιζε.

Τα Εργαστήρια Pierre Fabre έχουν δημιουργήσει όνομα στο χώρο της δημόσιας υγείας και σήμερα κάνουν ένα καινούριο βήμα στην Ελλάδα, που αφορά στη διακοπή του καπνίσματος, με την εμφάνιση ενός νέου φαρμακευτικού προϊόντος: NICOPASS –ο πρώτος τροχίσκος νικοτίνης.

Χάρη στην πρωτότυπη σύνθεση και τη μορφή τροχίσκου του προϊόντος, η νικοτίνη που περιέχεται στο Nicopass απελευθερώνεται πλήρως και απορροφάται εύκολα. Με μόνο 1.5mg νικοτίνης, η σύνθεση αυτή προσφέρει αντίστοιχη αποτελεσματικότητα με τις τσίχλες των 2 mg.

Το αποτέλεσμα της χαμηλότερης συγκέντρωσης νικοτίνης, είναι ότι οι τροχίσκοι είναι λιγότερο επιθετικοί/ερεθιστικοί για το στοματικό βλεννογόνο και εμφανίζουν ανώτερη ποιότητα γευστικά.

Οι ομάδες έρευνας και ανάπτυξης των εργαστηρίων Pierre Fabre ανέπτυξαν την υπρομελλόζη προκειμένου να αποφεύγεται η υπερδοσολογία νικοτίνης και να υπάρχει καλύτερη αίσθηση της μείωσης της ανάγκης για τσιγάρο.

Η υπρομελλόζη είναι ένα ειδικό συστατικό στη σύνθεση του Nicopass, το οποίο προσδίδει σκληρότητα στον τροχίσκο και αυξάνει το χρόνο διάλυσής του. Σαν αποτέλεσμα, η απελευθέρωση της νικοτίνης είναι σταδιακής και συνεχής για περίπου 30 λεπτά.

Χάρη στο Nicopass, τον πρώτο τροχίσκο που εμφανίστηκε στην αγορά των υποκατάστατων νικοτίνης, η νικοτίνη απελευθερώνεται συνεχώς μέσα από το γλείψιμο.

Το Nicopass απευθύνεται σε ενήλικες. Οι τροχίσκοι Nicopass προορίζονται συγκεκριμένα για καπνιστές που έχουν πάρει την απόφαση να κόψουν το κάπνισμα.

To Nicopass βοηθάει στο να μην εμφανιστούν τα συμπτώματα στέρησης στους καπνιστές που έχουν αποφασίσει να κόψουν το κάπνισμα, παρέχοντας ακριβώς τη σωστή ποσότητα νικοτίνης ώστε να αποφεύγεται η επιθυμία για τσιγάρο

Κυκλοφορεί σε δύο γεύσεις: μέντα και μέντα–γλυκόριζα. Διατίθενται σε 3 συσκευασίες (12, 36, 96 τροχίσκοι).

Το Nicopass είναι φάρμακο γι’ αυτό διαβάστε προσεκτικά το φύλλο οδηγιών χρήσης και ζητήστε τη συμβουλή ενός ειδικού (γιατρού ή φαρμακοποιού).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας