Ανακοινώνεται η υλοποίηση σεμιναρίου επιμόρφωσης με τίτλο ‘Εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στην παροχή συμβουλευτικής παρακίνησης για τη διακοπή καπνίσματος’. Το σεμινάριο απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας και συγκεκριμένα αφορά τις εξής ειδικότητες: γιατρούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς.

Στόχος της εφαρμογής του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας σε θέματα που αφορούν την καπνιστική συνήθεια και η εκπαίδευσή τους στις βασικές δεξιότητες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τον καπνιστή προκειμένου να ενισχύσουν την επιθυμία του για την απόπειρα μιας οργανωμένης προσπάθειας διακοπής (συνειδητοποίηση κόστους-οφέλους, αποσαφήνιση και επίλυση των προσωπικών εμποδίων για την εμπλοκή στην προσπάθεια, ενίσχυση αίσθησης αυτό αποτελεσματικότητας) και να παρέχουν βοήθεια και υποστήριξη για τη διεξαγωγή μιας οργανωμένης προσπάθειας διακοπής (ημερομηνία διακοπής, ενημέρωση για τα στερητικά συμπτώματα, οργάνωση περιβάλλοντος για την αποφυγή υποτροπής, αναζήτηση υποστήριξης από το άμεσο διαπροσωπικό περιβάλλον, σύσταση υπό προϋποθέσεις για τη χορήγηση φαρμακευτικών σκευασμάτων, χορήγηση υλικού αυτό-βοήθειας).

Το ανώτατο όριο συμμετοχής των ενδιαφερομένων ορίζεται στα 25 άτομα συνολικά και ο χρόνος διεξαγωγής του σεμιναρίου απαιτεί 10ώρες (σε δυο ημέρες).

Το σεμινάριο κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2010 (Σάββατο και Κυριακή) και ώρες 10.00 – 15.00, στην Αθήνα, στο Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας, Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας, Αλεξανδρουπόλεως 25, 2ος όροφος.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δήλωση συμμετοχής, στη γραμματεία του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έως την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 85 ευρώ/άτομο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ψυχική υγεία
Εγκρίθηκαν οι πρώτοι κανόνες της ΕΕ ενάντια στη βία κατά των γυναικών
Συνεδρίαση της  Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για το περιβάλλον