'Τσιγάρο; Τρέχω να το κόψω στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος'.Το σύνθημα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, στις 13 Νοεμβρίου.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΠΕ) είναι θεσμικός συνεργάτης του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Ενός αγώνα που συνδέεται άμεσα με τις έννοιες της υγείας και της άθλησης, αλλά ταυτόχρονα και της θέλησης, της προσπάθειας και της κατάκτησης του στόχου.

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι να αναδειχθεί ένα σημαντικό μήνυμα: Η ανάγκη για άμεση διακοπή του καπνίσματος και η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω:

1. Σε όλους τους δρομείς του Αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα δοθεί t-shirt με το μήνυμα της ΕΠΕ για τη διακοπή του καπνίσματος. Η ΕΠΕ καλεί όλους τους δρομείς να γίνουν 'πρεσβευτές' του μηνύματός της, φορώντας το την ημέρα του Αγώνα.

2. Στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου, η ΕΠΕ θα βρίσκεται στην EXPO, που διοργανώνει ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ζάππειο. Η ΕΠΕ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους και ειδικότερα τους καπνιστές, να επισκεφθούν το περίπτερό της, όπου παρέχεται δωρεάν αναπνευστικός έλεγχος από επιστημονικούς συνεργάτες της.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο kit αυτοσυλλογής για εξέταση του ιού HPV
Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν κόψουμε τους υδατάνθρακες
Ο ιός H5N1 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε άγρια πτηνά στη Νέα Υόρκη