Η σημασία της πρόληψης και ειδικά για τον καρκίνο του μαστού η ιδιαίτερη σημασία του αυτοελέγχου από τις γυναίκες, τονίστηκε σε ενημερωτική συνάντηση στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, με τη συμμετοχή του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με το σύνθημα “Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας”, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Προληπτικού Ελέγχου για καρκίνο του μαστού και τεστ Παπανικολάου που πρόσφερε το κέντρο στις γυναίκες με τη συνεργασία του Δήμου.

Το πρόγραμμα είχε μεγάλη αποδοχή και ήδη 200 γυναίκες έκλεισαν ραντεβού για προληπτικό έλεγχο.

Η υποδειγματική λειτουργία του Πρότυπου Κέντρου Υγείας Περιστερίου, πιλότος της προσπάθειας που συντελείται σήμερα στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, αποτελεί το πρώτο δείγμα εφαρμογής της στρατηγικής του υπουργείου Υγείας για ενίσχυση της πρόληψης και της ενημέρωσης.
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΕΛΠΝΟ) προέβη στη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με επιστημονικό προσωπικό, έχοντας σαν στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλους τους πολίτες.

Οι επιστήμονες του Κέντρου κ. Μυλωνάκη και κ. Μήτση και ο χειρουργός κ. Φωτίου αναφέρθηκαν στη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Η εθελόντρια στο “Άλμα Ζωής” κ. Πιτερού περιέγραψε τη συγκλονιστική προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο μαστού.

Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας όπου ανήκει το Κέντρο Υγείας Περιστερίου κ. Ευδοκιμήδης, ο οποίος τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε στα μικρά καθημερινά να αναβάλλουν όσα πρέπει προληπτικά να κάνουμε για την υγεία μας».
Η υπεύθυνη του Κέντρου κ. Χατζηπασχάλη, στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπογράμμισε τη σημασία που έχουν τα προληπτικά προγράμματα στην κοινότητα και η Αγωγή Υγείας, καθώς και την «υποχρέωση» που νοιώθουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας να προσφέρουν.

Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου σταδιακά αναπτυσσόμενο και αναβαθμισμένο από τον Οκτώβριο του 2013 κατάφερε να εξυπηρετεί όχι μόνο το δήμο Περιστερίου και τους όμορους δήμους, αλλά και πολίτες άλλων περιοχών.

Στο διάστημα 0κτωβρίου 2013 – Φεβρουαρίου 2014, εξυπηρετήθηκαν περισσότεροι από 10.000 ασθενείς, αποφορτίζοντας τα γενικά νοσοκομεία.
Συνέβαλε στη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών, παρέχοντάς τους ποιοτικές υπηρεσίες.
Στελέχη του πραγματοποίησαν πάνω από 700 εμβολιασμούς σε παιδιά και ενηλίκους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση