Γράφει η Ελίνα Ασημακοπούλου , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Καλύβια Αττικής, Γ. Γραμματέας Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε.)

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) εκτιμά ότι περίπου 3-5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έρχονται αντιμέτωποι με τη γρίπη κάθε χρόνο, ενώ δεκάδες εκατομμύρια αντιμετωπίζουν το κοινό κρυολόγημα.

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού και η θωράκιση του οργανισμού είναι υψίστης σημασίας για την πρόληψη και την αποτελεσματική και γρήγορη αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης. Η συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών προσφέρει στον οργανισμό πληθώρα βιταμινών και αντιοξειδωτικών τα οποία είναι απαραίτητα για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Παράλληλα, η πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής, μπορεί να προσφέρει σημαντικά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό, συμβάλλοντας στην άμεση και αποτελεσματική ανάρρωση.

Η γρίπη μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται μία με δύο εβδομάδες χωρίς φαρμακευτική θεραπεία, για να αναρρώσουν από τη γρίπη. Ωστόσο, το αντίκτυπο που μπορεί να υπάρξει σε ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό επίπεδο από το διάστημα αυτό είναι αρκετά σημαντικό, αφού υπόκεινται σε μεγάλη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία και, στις περισσότερες περιπτώσεις, απουσιάζουν τουλάχιστον 3 ημέρες από τη δουλειά. Η λήψη φαρμακευτικής αγωγής μπορεί να περιορίσει το διάστημα ανάρρωσης στις 4-5 ημέρες, προσφέροντας παράλληλα ανακούφιση από τα συμπτώματα της γρίπης.

Ωστόσο, έρευνες των τελευταίων ετών υποδηλώνουν πως η άμεση αντιμετώπιση της γρίπης και των συμπτωμάτων της μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. Συγκεκριμένα, η πρόσληψη πρωτογάλακτος μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ανοσολογική απόκριση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, έχοντας ως αποτέλεσμα τη μείωση της έντασης και της συχνότητας των συμπτωμάτων της γρίπης.

Σημαντική ποσότητα πρωτογάλακτος βρίσκεται στο συμπλήρωμα διατροφής Royal Tonic της Lanes. Συγκεκριμένα υπάρχουν 1000mg πρωτογάλακτος σε κάθε μονοδόση του προϊόντος, τα οποία, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συστατικά της σύνθεσης του Royal Tonic, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος.

Η γρίπη εξαπλώνεται μέσω μικροσκοπικών σταγόνων που παράγονται από το βήχα, το φτέρνισμα, ακόμα και την ομιλία του ατόμου που νοσεί.

Για την προστασία από τη γρίπη είναι σημαντικό να μη συνωστίζεστε σε κλειστούς χώρους χωρίς εξαερισμό και σε μικρή ακτίνα απόστασης με άτομα τα οποία νοσούν. Εξίσου σημαντικό είναι το συχνό πλύσιμο των χεριών, για την αποφυγή μεταφοράς μικροβίων. Παράλληλα, στην πρόληψη μπορεί να συμβάλει η χρήση κάποιου συμπληρώματος διατροφής. Και πάλι θα σας μιλήσουμε για το Royal Tonic, το οποίο περιέχει μανιτάρια οργανικής καλλιέργειας Reishi και Shiitake. Τα εν λόγω μανιτάρια φέρεται, κατόπιν μελετών, να έχουν ανοσοτροποποιητικές ιδιότητες και να συμμετέχουν ενεργά στην ανοσοενίχυση. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην προστασία του οργανισμού. Παράλληλα, η παρουσία πρόπολης στη σύνθεση του προϊόντος με ισχυρές αντιμικροβιακές και αντι-ιικές ιδιότητες, μπορεί να έχει αποτελεσματική δράση απέναντι στον ιό της γρίπης.

Τα συμπτώματα της γρίπης μπορεί να είναι ήπια ή αρκετά έντονα και εμφανίζονται πάντα πολύ ξαφνικά και μέσα σε 1-3 ημέρες από την έκθεση στον ιό. Τα συνήθη συμπτώματα της γρίπης είναι ρίγη, πυρετός, πόνοι και έντονη κόπωση και κατάπτωση.

Η άμεση λήψη κάποιου βοηθήματος, η επαρκής ενυδάτωση, η καλή διατροφή και η ξεκούραση μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της γρίπης. Η εμπλουτισμένη σύνθεση ενός συμπληρώματος που στοχεύει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης, μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Στο Royal Tonic βρήκαμε 1000mg βασιλικού πολτού, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενέργεια και τόνωση στον οργανισμό, καταπολεμώντας την κόπωση. Παράλληλα, η παρουσία βιταμίνης Β6 στη σύνθεσή του συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της ένταση και της συχνότητας των συμπτωμάτων. Παρέχεται σε μονοδόσεις των 10ml, γεγονός που το κάνει αρκετά εύχρηστο αλλά και άμεσο στην απορρόφηση και τη δράση του.

Για να αντιμετωπίσετε άμεσα και αποτελεσματικά τη γρίπη αυτό το χειμώνα προτείνουμε το Royal Tonic της Lanes. Ένα συμπλήρωμα διατροφής με ιδιαίτερα συστατικά που στοχεύει στην ενισχυμένη ανοσοαπόκριση και γρήγορη ανάρρωση από τη γρίπη, ενώ συμβάλλει και στη θωράκιση του οργανισμού. Η εμπλουτισμένη σύνθεσή του αποτελείται από 1000mg βασιλικού πολτού και 1000mg πρωτογάλακτος, ενώ περιέχει μανιτάρια οργανικής καλλιέργειας Reishi και Shiitake, εκχύλισμα πρόπολης και βιταμίνη Β6.

Τα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής Lanes, έχοντας ως γνώμονα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, αναπτύσσονται διαρκώς για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Προσφέρουν καινοτομικές συνθέσεις με συστατικά που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα με στόχο τη φροντίδα της υγείας εκ των έσω.

Αντιμετωπίστε το κρυολόγημα με το Royal Tonic της Lanes, μόνο με 14,90 ευρώ και το κυριότερο, με φυσικό τρόπο. Αναζήτησέ το στο φαρμακείο της γειτονιάς σου ή μάθε περισσότερα στο http://laneshealth.gr/new-products/royaltonic.

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους