Στη συνάντηση τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΟΙ  ενημέρωσαν την κυρία Τζούφη για τις δραστηριότητες του Ομίλου, για τις επιτυχίες των αθλητών του, καθώς και για μια σειρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως συνέπεια της τεράστιας μείωσης της κρατικής επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα την εγκατάλειψη για πολλά χρόνια των ναυταθλητικών υποδομών στην περιοχή μας, με συνέπεια οι αθλητές να γυμνάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκε η σημασία να ενισχυθούν άμεσα ο εξοπλισμός και οι ναυταθλητικές υποδομές (Πύργος Κωπηλασίας, Στίβος, Κερκίδες, οικίσκοι, στέγη, parking, λέμβοι) της πόλης των Ιωαννίνων, ως στοιχείο που ενισχύει την Λίμνη Παμβώτιδα και ότι αυτή σηματοδοτεί για την πόλη και τους κατοίκους της. Ζητήθηκε από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την προσπάθεια του ΝΟΙ να διοργανωθεί στα Γιάννενα το 19ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων.

Από τη μεριά της, η Μερόπη Τζούφη δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το αίτημα να διοργανωθεί στα Γιάννενα το επόμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές και αθλητικές αρχές. Τόνισε ότι ένα τέτοιας εμβέλειας γεγονός θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τη Λίμνη Παμβώτιδα με σημαντικά οικονομικά οφέλη για όλη την τοπική κοινωνία, από τη φιλοξενία 700 αθλητών και 3.000 και πλέον συμμετοχόντων, με διάφορους τρόπους στους αγώνες.

Τέλος, συμφωνήθηκε να σταλεί αναλυτικό υπόμνημα με το σύνολο των αιτημάτων που απασχολούν το Δ.Σ του ΝΟΙ (ιδιοκτησιακό καθεστώς, φορολογικά θέματα κλπ.), τα οποία θα αξιολογηθούν και θα σχεδιασθεί η σταδιακή επίλυσή τους σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής πολιτικής με τους υπάρχοντες σοβαρούς περιορισμούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management