Ένα συμβολικό καλλιτεχνικό γεγονός Πανελλήνιας εμβέλειας θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 28 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης Μίμης Πλέσσας θα παραθέσει συναυλία, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα ευαισθησίας της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός, σε πανελλαδικό επίπεδο, της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η οποία θεσμοθετήθηκε φέτος για πρώτη φορά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εταιρειών ΣΚΠ.

Η Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αριθμεί περί τα 7.000 μέλη πανελληνίως. Η ΕΕΣΚΠ εργάζεται άοκνα εδώ και 16 χρόνια έχοντας στο ενεργητικό της ένα αξιόλογο φιλανθρωπικό και εθελοντικό έργο.

Μέσα από τις πολυετείς της προσπάθειες δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο ειδικό προσαρμοσμένο Κέντρο Υποδοχής και Παροχής Υπηρεσιών προςτους πάσχοντες από ΣΚΠ.

Στη συναυλία της 28ης Μαϊου ο Μίμης Πλέσσας, θα πλαισιωθεί από ορχήστρα, που θα συμπεριλαμβάνει εφτά σολίστες με ερμηνευτές τον κ. Σπύρο Κλείσσα, την κα. Ιώ Νικολάου και guest star την κα. Ζωή Κουρούκλη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά