Για τον λόγο αυτό 2 βουλευτές έκαναν σχετική επερώτηση στον Υπουργό Υγείας

Η επερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Οι ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας στις νησιωτικές περιοχές και ιδιαίτερα στα μικρά νησιά, αντιμετωπίζουν ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα.

Όπως είναι γνωστό, για την συνταγογράφηση των φαρμάκων υπάρχει  συγκεκριμένη διαδικασία και η διάθεσή τους γίνεται αποκλειστικά μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς από άλλα μικρότερα νησιά, πρέπει να μεταβαίνουν στη Ρόδο ή στην Κω για να συνταγογραφήσουν και να πάρουν τα φάρμακά τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο την σωματική και ψυχική τους ταλαιπωρία, αλλά και μια σημαντική, επιπλέον, οικονομική δαπάνη για τις μετακινήσεις τους.

Κάποιοι από τους ασθενείς βρίσκονται σε εμφανή αδυναμία για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης τους και αναγκάζεται να τα καλύψει ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Δωδεκανήσου.

Πολλές φορές, μάλιστα, πρέπει να διανυκτερεύσουν στη Ρόδο ή στην Κω αφού, είτε υπάρχει απαγορευτικό, είτε δεν υπάρχει δρομολόγιο επιστροφής την ίδια ημέρα.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας στα μικρά νησιά και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να διευκολυνθεί και να ανακουφιστεί αυτή η ομάδα των συνανθρώπων μας.

Οι  Ερωτώντες Βουλευτές

 Κόνσολας Μάνος - Βουλευτής  Δωδεκανήσου

 Οικονόμου Βασίλης - Βουλευτής Επικρατείας