Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Τη δέσμευσή της να δημιουργήσει 20.000 θέσεις απασχόλησης και μαθητείας για νέους έως 30 ετών στην Ευρώπη τα επόμενα τρία έτη, ανακοίνωσε από την Αθήνα ο επικεφαλής Ευρώπης της Nestle L. Freixe.

Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Nestle για την απασχόληση αφορά και την Ελλάδα και προβλέπει τη δημιουργία στη χώρα 500 θέσεων απασχόλησης και μαθητείας.

Από τις 500 υπολογίζεται ότι 250 θα αφορούν μόνιμη απασχόληση με μισθό τουλάχιστον τον βασικό. Oι υπόλοιπες θα αφορούν μαθητεία και πρακτική άσκηση και θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της εταιρίας ανέφερε πως «καθώς συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε στην Ευρώπη πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους νέους να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους ώστε να αυξήσουν την πιθανότητα να προσληφθούν, ανεξάρτητα από το μορφωτικό τους επίπεδο».

Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτή η πρωτοβουλία, που πρώτη φορά πραγματοποιείται σε τέτοια έκταση, βασίζεται «στη διαρκή δέσμευση της εταιρίας να επενδύει στην Ευρώπη σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης».

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης επανέλαβε ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης της οικονομίας και εκτίμησε πως την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]
1 στους 2 υγειονομικούς θεωρούν μη ασφαλή την παρεχόμενη φροντίδα, λόγω των ελλείψεων [ανάλυση]