Η εμφάνιση και η καλή φυσική κατάσταση των χεριών, είναι ένα πολύτιμο στοιχείο ένδειξης υγείας, νεότητας και ομορφιάς, ενώ φανερώνει την ηλικία μας. Το δέρμα στα χέρια είναι εξαιρετικά λεπτό, για αυτό και τα σημάδια γήρανσης πάνω τους είναι ορατά όταν δεν τα φροντίζουμε με το σωστό τρόπο.

Ας δούμε μερικές απλές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τα χέρια μας όσο το δυνατόν πιο μαλακά και νεανικά γίνεται:

  •  Όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι, προσπαθήστε να φοράτε πλαστικά γάντια, ειδικά όταν τα χέρια σας έρχονται σε συχνή επαφή με το νερό και τα απορρυπαντικά. Επίσης φορέστε γάντια όταν έρχεστε σε επαφή με αιχμηρά αντικείμενα ή εργαλεία, τακτοποιείτε σκονισμένα πράγματα σε κούτες ή αγγίζετε τραχιές επιφάνειες.
  • Περιποιηθείτε τα χέρια σας όπως το πρόσωπό σας. Μην αμελείτε λοιπόν την καθημερινή εφαρμογή μιας καλής ενυδατικής κρέμας στα χέρια σας και κάντε με αυτήν ένα απαλό μασάζ. Αν πλένετε πιάτα στα χέρια, θα πρέπει να βάζετε μετά ενυδατική κρέμα, όπως και κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή με το νερό για αρκετή ώρα, όπως π.χ. πλύσιμο κάποιου αντικειμένου ή ρούχου κλπ.
  • Ενυδατώστε τα χέρια σας και στο γραφείο. Η συχνή επαφή με χαρτί, μελάνι, στυλό, μολύβια, μηχανήματα γραφείου, αγριεύει την επιδερμίδα των χεριών. Αφήστε μια ενυδατική κρέμα στο συρτάρι του γραφείου σας και μέσα στο πρωινό εφαρμόστε μια- δυο φορές λίγη κρέμα στα χέρια σας.
  • Ξεκουράστε τα χέρια σας κάνοντας κάποιες καθημερινές ασκήσεις χεριών, για λίγα λεπτά κάθε μέρα. Τεντώστε τα δάκτυλα, ξανακλείστε τα σφιχτά, κουνήστε τα δάκτυλά σας. Η γυμναστική στα δάκτυλα τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, διαλύει τη συσσώρευση λέμφου και διεγείρει τις ανακλαστικές ζώνες.
  • Περιποιηθείτε τα χέρια σας σε ένα spa χεριών ή στο σπίτι μία φορά την εβδομάδα ή κάθε δεκαπέντε ημέρες, αν δεν έχετε χρόνο. Μπορείτε να το κάνετε και στο σπίτι, αρκεί να αποκτήσετε μια καλή κρέμα θεραπείας χεριών και να κάνετε ένα καλό μανικιούρ περιποίησης.
  • Τις κρύες ημέρες του χειμώνα, τα χέρια μας ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα. Κοκκινίζουν, δημιουργούν σκασίματα, ξεφλουδίζουν και όλα αυτά ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας. Οι ειδικοί σύμβουλοι ομορφιάς τονίζουν ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε να φοράμε τα γάντια μας το χειμώνα, ειδικά όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό θα τα προστατεύσει από τις σκληρές καιρικές συνθήκες. Το καλοκαίρι επίσης μη ξεχνάτε να εφαρμόζετε μια αντιηλιακή κρέμα με μεγάλο δείκτη προστασίας στα χέρια – ρωτήστε στα καταστήματα καλλυντικών να σας προτείνουν ή σε φαρμακείο.
  • Κάντε συχνά μια απολέπιση στην επιδερμίδα των χεριών. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα, είναι το καλύτερο. Χρησιμοποιείστε για αυτό την κρέμα απολέπισης του προσώπου σας, καθώς είναι εξίσου ωφέλιμη και για τα χέρια σας.
  • Εάν η επιδερμίδα των χεριών σας παρόλα αυτά παραμένει ξηρή, ειδικά το χειμώνα, εφαρμόστε μια θεραπεία, από καιρού εις καιρόν: καλύψτε τα χέρια σας το βράδυ με μια πλούσια κρέμα χεριών και φορέστε βαμβακερά γάντια κατά τη διάρκεια του ύπνου, αφήνοντάς τα έτσι όλη τη νύχτα, για θεαματικά αποτελέσματα την επόμενη μέρα.
  • Πλένετε τα χέρια σας με κρύο ή χλιαρό νερό, γιατί το καυτό ξηραίνει περισσότερο το δέρμα.

Η επιδερμίδα των χεριών δείχνει την ηλικία μας. Σίγουρα δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τη γήρανση των χεριών μας, μπορούμε όμως να τα περιποιηθούμε όσο καλύτερα γίνεται, καθυστερώντας όσο γίνεται περισσότερο τα σημάδια του χρόνου.

premium.paratiritis

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μήπως τρώω πολύ γρήγορα;
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''