Δέρμα που θεραπεύεται πιο εύκολα

Η ωραία κοιμωμένη είναι πραγματικότητα. Το δέρμα χρησιμοποιεί τις ώρες του ύπνου για να ιαθεί από τη βλάβη της ημέρας. Όταν κοιμάστε το δέρμα βελτιώνεται. Γι αυτό ξυπνάτε φρέσκια και ροδαλή.

Περισσότερος ύπνος

Περισσότερος ύπνος, πιο καθαρό δέρμα. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει στο στρες που προκαλεί σπυράκια, ακόμα και σε ενήλικες. Σε έρευνες ειδικοί ανακάλυψαν ότι φοιτητές είχαν περισσότερες εξάρσεις σε περιόδους στρες.

Πιο λαμπερά μάτια

Θέλετε μάτια που λάμπουν; Μην αφήσετε τους μαύρους κύκλους να κλέψουν το φως. Οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται σε οικογένειες αλλά μπορεί να γίνουν πιο σκούροι αν δεν κοιμάστε αρκετά. Για να τους κρύψετε, εφαρμόστε μια ελαφριά στρώση κρέμας ματιών. Στη συνέχεια μια σταγόνα κονσίλερ ένα ή δυο τόνους ελαφρύτερο από τον τόνο του δέρματος.

Εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματος

Το ξενύχτι μπορεί να καταστήσει το δέρμα σας πιο χλωμό. O ύπνος ενθαρρύνει τη ροή του αίματος στο δέρμα. Αν ξυπνάτε με ‘ανόμοιο’ δέρμα βάλτε βάση. Συνδυάστε τη με ημιδιαφανή πούδρα.

Φαίνεστε καλύτερα

Μπορεί να αισθάνεστε άνετα τρέχοντας, αλλά το περιβάλλον σας θα το προσέξει. Έρευνα από τη Σουηδία ζήτησε από συμμετέχοντες να κοιτάξουν φωτογραφίες ανθρώπων με έλλειψη ύπνου έναντι ανθρώπων που κοιμήθηκαν 8 ώρες. Οσοι είχαν κοιμηθεί καλύτερα έμοιαζαν πιο υγιείς, λιγότερο κουρασμένοι και περισσότερο ελκυστικοί.

Ξεπεράστε το οίδημα

Ξυπνάτε με πρησμένα μάτια επειδή συλλέγεται υγρό γύρω τους όταν το κεφάλι είναι επίπεδο στο κρεβάτι. Η λύση είναι να ανασηκώσετε το κεφάλι πάνω από την καρδιά τη νύχτα, με 2 μαξιλάρια. Αν ακόμα υπάρχουν σακούλες κάτω από τα μάτια, εφαρμόστε κρύο ύφασμα στην περιοχή για ένα ή δυο λεπτά το πρωί.

Παραλείψτε το αλάτι

Αν είστε νυχτερινός τύπος που ψάχνετε για σνακ, αναζητήστε ένα κομμάτι φρούτο. Τα αλμυρά σνακ μπορούν να οδηγήσουν σε πρησμένο πρόσωπο το πρωί. Αυτό οφείλεται στο ότι τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι οδηγούν σε κατακράτηση υγρών και οίδημα.

Νερό

Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να φανεί χαλαρωτικό αλλά την επόμενη ημέρα θα δείτε ξηρό το δέρμα σας, με μεγάλους πόσους. Μειώστε το νυχτερινό ποτό και προτιμήστε άφθονο νερό. Το πρωί χρησιμοποιήστε τονωτικό με θειικό ψευδάργυρο που μικραίνει τους πόρους.

Μια καλή ρουτίνα για το δέρμα

Για απαλό και μαλακό πρόσωπο αρχίστε με ελαφρύ καθαριστικό για την απομάκρυνση της βρώμας και του μακιγιάζ. Στη συνέχεια εφαρμόστε ενυδατική. Για να διατηρηθούν οι εύθραυστες περιοχές ενυδατωμένες τη νύχτα, οι γιατροί συμβουλεύουν τη χρήση κρέμας ματιών που περιέχει γλυκερίνη και λιποζαν με βάση βαζελίνη

Ένα ζεστό μπάνιο

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κοιμηθείτε είναι αυτός που βελτιώνει και το δέρμα σας. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο, για να αυξηθεί λίγο η θερμοκρασία του σώματος. Νυστάζετε όταν πέφτει η θερμοκρασία σας, όπως μετά το μπάνιο.

Τα ρετινοειδή δρουν καλύτερα τη νύχτα

Τα ρετινοειδή, προϊόντα δέρματος με βιταμίνη A, είναι ο χρυσός κανόνας όσον αφορά τη μείωση των ρυτίδων. Χρησιμοποιήστε τα τη νύχτα επειδή καθιστούν πιο ευαίσθητο το δέρμα. Η χρήση την ημέρα μπορεί να μειώσει την ανοχή σας στη ηλιακό φως και να προκαλέσει κοκκινίλες και σημάδια στο δέρμα.

Κοιμηθείτε ανάσκελα

Αν κοιμάστε μπρούμυτα, με το κεφάλι μέσα στο μαξιλάρι, συχνά εμφανίζονται πτυχώσεις και ρυτίδες στο δέρμα. Μπορεί να γίνουν μόνιμες με το πέρασμα του χρόνου. Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ανάσκελα δοκιμάστε σα;τέν σεντόνια ή τουλάχιστον σατέν μαξιλαροθήκη.

Θυμηθείτε τα δάχτυλά σας

Αν και η ρουτίνα αφορά το πρόσωπο, μην ξεχνάτε και τα δάχτυλα. Οι δερματολόγοι συνιστούν ενυδατική κρέμα με βούτυρο καριτέ στα δάχτυλα και τα πόδια τη νύχτα. Για να απορροφηθεί η κρέμα φορέστε κάλτσες στο κρεβάτι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο