Video

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016, 14:17

Σημαντικές εξελίξεις στη θεραπεία της ψωρίασης και της ψωριασικής αρθρίτιδας

Η απρεμιλάστη, ένας εκλεκτικός αναστολέας της PDE4, είναι η πρώτη από του στόματος θεραπεία που λαμβάνει έγκριση για ασθενείς με ψωρίαση τα τελευταία 20 χρόνια.

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016, 11:28

Το άγχος βλάπτει σοβαρά και το δέρμα μας!

Το άγχος αποτελεί αιτία τόσο εμφάνισης νέων δερματοπαθειών όσο και επιδείνωσης ήδη υπαρχόντων νοσημάτων. Ασθένειες που επιδεινώνονται με το άγχος είναι παραδείγματος χάριν η ψωρίαση, η ατοπική δερματίτιδα και η διαπυητική ιδρωταδενίτιδα.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015, 15:09

Σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης για χρόνια δερματικά νοσήματα

Η εκστρατεία 'Αποκαλύψτε το Δέρμα σας - Skin to live in' αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της Novartis Hellas που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, και φέρει τη στήριξη του Σωματείου Ασθενών με Ψωρίαση 'Καλυψώ'.

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 16:29

Κατάθλιψη προκαλούν τα σοβαρά δερματικά νοσήματα

Η ψωρίαση προσβάλλει περίπου το 2 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 200.000 περίπου Έλληνες, ενώ η Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση αγγίζει έως και το 1 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού, επηρεάζοντας τη ζωή περίπου 100.

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012, 12:41

Ψωρίαση

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Π.Α. κ. Δ. Ρηγόπουλος, εξηγεί ότι η ψωρίαση είναι μία χρόνια φλεγμονώδης πάθηση του δέρματος, που έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του ασθενούς και σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις στη συνολική υγεία του.