Μέσα σε όλα τα λάθος, απαίσια, ίσως απάνθρωπα πράγματα που έπρεπε να ανεχτούμε από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, το κλείσιμο στο σπίτι είναι από τα χειρότερα. Και αυτός ο κωδικός 6 για προσωπική άσκηση - αλλά, αλήθεια, και για να πάρουμε λίγο αναγκαίο αέρα - μας έχει σώσει. Το θέμα είναι πως το απλό περπάτημα στα όρια της γειτονιάς δεν πρόκειται να θεωρηθεί ποτέ ικανοποιητική γυμναστική, συνεπώς έχουμε μερικές ιδέες για να το κάνετε ακόμα καλύτερο.

Χρησιμοποιήστε βαράκια

Υπάρχουν ειδικά βαράκια που "δένετε" στα χέρια σας και έχουν μικρό βάρος, ώστε να τα κρατάτε όσο κάνετε αερόβια άσκηση, για να αυξάνετε την δυσκολία. Αυτό θα σας βοηθήσει ενώ περπατάτε, να τονώσετε και τους μυς των χεριών σας. Κάντε τακτικά διαλείμματα ή κάντε εναλλαγές ανάμεσα στο να τα κρατάτε και να τα έχετε απλώς στις τσέπες σας για να ξεκουράζετε τα χέρια σας.

Κάντε έναν κύκλο ασκήσεων

Περπατήστε ή κάντε χαλαρό τζόγκινγκ για λίγη ώρα και έπειτα σταματήστε σε κάποιο καθαρό σημείο χωρίς κόσμο για να κάνετε μερικές ασκήσεις με το βάρος του σώματος, όπως καθίσματα, όρθιες κάμψεις σε κάποιον τοίχο, διατάσεις και προβολές. Συνεχίστε την αερόβια. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως ο συνδυασμός αερόβιας και ασκήσεων ενδυνάμωσης είναι πολύ δυνατός.

Περπατήστε σε πιο ανώμαλο έδαφος

Αν ζείτε σε γειτονιά με αρκετές ανηφόρες, τότε εκμεταλλευτείτε τις για να κάνετε πιο δύσκολη αλλά και πιο αποτελεσματική την προπόνησή σας. Σε κάποιο πάρκο κοντά σας, επίσης, θα ήταν εύκολο να το κάνετε αυτό. Οι σκάλες, επίσης, είναι εξαιρετικό εργαλείο. Αν υπάρχει κάποιο σημείο με σκαλάκια στη γειτονιά σας, το να τα ανεβείτε και να τα κατεβείτε μερικές φορές θα προσθέσει αρκετή ένταση στην αερόβια γυμναστική σας και θα κάψετε μερικές επιπλέον θερμίδες.

Κάντε το με παρέα

Η παρέα όσο γυμναζόμαστε μπορεί να πάει πολύ καλά (να εμψυχώνουμε ο ένας τον άλλο, να αποδίδουμε καλύτερα αλλά και να μη βαριόμαστε), ή πολύ άσχημα (να τεμπελιάζουμε μαζί). Αποφύγετε τη δεύτερη περίπτωση και βρείτε ένα κοντινό σας άτομο που να θέλει να γυμναστείτε μαζί.

Ακούστε μουσική

Δεν είναι καλή μόνο για να κάνει την γυμναστική λιγότερο βαρετή. Η μουσική μπορεί να μας βοηθήσει να αδειάσουμε το κεφάλι μας ακόμα περισσότερο όσο γυμναζόμαστε, με αποτέλεσμα να χαλαρώνουμε ακόμα περισσότερο από το στρες. Το ψυχολογικό όφελος και μόνο είναι αρκετό, αλλά υπάρχουν και σημαντικά σωματικά οφέλη από το να έχουμε χαμηλότερα επίπεδα στρες.

Κάντε διαλειμματική γυμναστική

Αυτό σημαίνει ότι θα καλύπτετε ορισμένες αποστάσεις τρέχοντας με υψηλή ένταση, και έπειτα αποστάσεις περπατώντας χαλαρά. Αυτές οι απότομες αλλαγές δραστηριοποιούν με πολύ ενδιαφέροντες τρόπους τους μυς. Παρόλα αυτά, θα ήταν καλό να προσέχετε και να μιλήσετε με κάποιον ειδικό πριν, καθώς η διαλειμματική γυμναστική - λόγω της έντονης φύσης της - δεν ενδείκνυται για όλους.