Στην ανάπτυξη του υποψηφίου σκευάσματος MORAb-202 αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού η BMS και η Eisai. Το σκεύασμα συνδυάζει  το αντίσωμα FRa της Eisai- farletuzumab- και τον αντικαρκινικό παράγοντα eribulin.

Επί του παρόντος, το φάρμακο βρίσκεται σε δύο μελέτες - μια κλινική μελέτη φάσης 1 στην Ιαπωνία και μια μελέτη φάσης 1/2 στις ΗΠΑ. Σε αυτές,  διερευνάται η θεραπευτική του αξία σε καρκινικούς όγκους, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων ενδομητρίου, ωοθηκών, πνευμόνων και μαστού.

Η BMS, βάσει της συμφωνίας. θα καταβάλει στην Eisai  αρχικώς 650 εκατ. δολ, ενώ η τελευταία έχει δικαίωμα να λάβει έως και 2,45 δισ. δολ. σε πιθανά μελλοντικά ορόσημα ανάπτυξης του φαρμάκου. Και οι δύο εταιρείες θα μοιράζονται τα κέρδη, το κόστος έρευνας και ανάπτυξης και την διακίνησή του στις περιοχές συνεργασίας.

«Αυτή η παγκόσμια συνεργασία με την Eisai είναι μια σημαντική στρατηγική κίνηση για την Bristol Myers Squibb η οποία επεκτείνει την ηγετική της θέση στην ογκολογία συμπληρώνοντας έτσι το ευρύ χαρτοφυλάκιο της », δήλωσε ο Giovanni Caforio, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος στην BMS.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο , η πολυεθνική ξεκίνησε μια στρατηγική ερευνητική συνεργασία με τη Molecular Templates (MTEM) για να ανακαλύψει και να αναπτύξει νέες στοχευμένες θεραπείες ενάντια σε όγκους.

Φέτος επίσης, η BMS προχώρησε σε μία ακόμη συμφωνία ύψους 1,56 δισ. δολ. με την Agenus για να αναπτύξει και να εκμεταλλευτεί εμπορικά το πειραματικό υποψήφιο αντίσωμά της, αντι-TIGIT για την πιθανή θεραπεία όγκων. 

Πηγές:
pmlive.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο kit αυτοσυλλογής για εξέταση του ιού HPV
Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν κόψουμε τους υδατάνθρακες
Ο ιός H5N1 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε άγρια πτηνά στη Νέα Υόρκη