Με περισσότερους από 100 ομιλητές στο πρόγραμμά του, ανοίγει τις εργασίες του την Πέμπτη 12 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο ΜAKEDONIA PALACE, το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος.

Η πραγματοποίηση αυτού του συνεδρίου άλλωστε με φυσική παρουσία, αν και διανύουμε τη γνωστή πανδημία και βιώνουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας και την κοινωνική αποστασιοποίηση, σηματοδοτεί την επιστροφή στην ιατρική καθημερινότητα και περιλαμβάνει εκ νέου στις εργασίες του επίκαιρα θέματα της σύγχρονης πνευμονολογίας επικεντρώνοντας τη φορά αυτή στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση. Αν κάτι μας δίδαξε αυτή η περιπέτεια της COVID-19 είναι η αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, που οδηγούν στη σωστή θεραπεία.

Στο 5ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος, εξειδικευμένοι Έλληνες και ξένοι ιατροί που έχουν ασχοληθεί με τα αντίστοιχα αντικείμενα, πολιτικοί εκπρόσωποι, δημοτικά δίκτυα υγείας και επίσημα σωματεία ασθενών θα αναλύσουν τα δεδομένα και θα σχολιάσουν τα guidelines που αφορούν την πρόληψη και τη διάγνωση των σύγχρονων πνευμονολογικών παθήσεων, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, οι αναπνευστικές λοιμώξεις, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, το βρογχικό άσθμα και οι διάμεσες πνευμονοπάθειες.

Το συνέδριο θα πλαισιωθεί από στρογγυλές και δορυφορικές τράπεζες, διαλέξεις και από παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων υπό τη μορφή ανακοινώσεων.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα