Δορυφορικό Συμπόσιο με θέμα «Η θέση των κανναβινοειδών στη διαχείριση ασθενών με άνοια» διοργάνωσε η Lavipharm, παρουσιάζοντας στην ιατρική κοινότητα τη συμβολή των κανναβινοειδών και ιδιαίτερα της φαρμακευτικής κάνναβης στη διαχείριση των ανοϊκών συνδρομών. Το Δορυφορικό Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 στο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νόσου Alzheimer και του 5ου Μεσογειακού Συνεδρίου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων.

Η συμμετοχή της Lavipharm αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής εισόδου της εταιρείας στην αναδυόμενη αγορά φαρμακευτικής κάνναβης. “Στόχος μας αποτελεί  η διεύρυνση της γνώσης στη συμβολή της φαρμακευτικής κάνναβης στην αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ιατρικών καταστάσεων” σχολίασε ο Παναγιώτης Γιαννουλέας, Chief Operations Officer & Country Manager του Ομίλου, “καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με συμπληρώματα διατροφής CBD».

Το Δορυφορικό Συμπόσιο της Lavipharm περιλάμβανε τις θεματολογίες «Νευροψυχιατρικά συμπτώματα στις ανοϊκές συνδρομές και αντιμετώπισή τους» και «Η εμπειρία μας με τη χρήση κανναβινοειδών στις διαταραχές συμπεριφοράς ασθενών με άνοια», με ομιλητές  Πανεπιστημιακούς καθηγητές και διακεκριμένους επιστήμονες.

Στο πλαίσιο των Συνεδρίων συμμετείχαν περισσότεροι από 500 γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη Νόσο Alzheimer και άλλους τύπους άνοιας, τόσο στον διαγνωστικό όσο και στον θεραπευτικό τομέα. Καταξιωμένοι ξένοι και Έλληνες επιστήμονες παρουσίασαν νέα επιστημονικά ευρήματα και αποτελέσματα κλινικών μελετών, ενώ ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες σχετικά με τα χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα. Επιπλέον, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς μοιράστηκαν καλές πρακτικές ενώ περιθάλποντες και φροντιστές μίλησαν για τις εμπειρίες τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νόσος Chagas: Από τη Λατινική Αμερική, έχει φτάσει στην Ανατολική Μεσόγειο
Πόσο πιθανό είναι να μείνω έγκυος όταν έχω περίοδο
Εντοπίζοντας τα ''σιωπηλά'' συμπτώματα στρες