Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στηρίζει για χρόνια έμπρακτα τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους. Αναγνωρίζοντας το φορτίο με το οποίο επωμίζονται οι φροντιστές ατόμων με άνοια – τόσο σωματικό όσο και ψυχολογικό- αλλά και τα πρακτικά θέματα που προκύπτουν από τη φροντίδα, έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της σε δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστών. 

O θεσμός του Σχολείου Φροντιστών της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών επιστρέφει! Πρόκειται για την καθιερωμένη σειρά δια ζώσης σεμιναρίων με σκοπό την ψυχολογική, εκπαιδευτική και κοινωνική στήριξη των φροντιστών και φροντιστριών ατόμων με άνοια ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια για να αντιμετωπίσουν το βαρύ φορτίο της φροντίδας. 

Ο νέος κύκλος του Σχολείου Φροντιστών ξεκινάει την Τρίτη 9 Μαΐου στις 17:30 με τις εισηγήσεις της προέδρου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, νευρολόγου- ψυχιάτρου κας Παρασκευής Σακκά και του Καθηγητή Νευρολογίας ΕΚΠΑ, κ. Νικόλαου Σκαρμέα. 
Οι συναντήσεις θα είναι δίωρης διάρκειας και θα φιλοξενηθούν στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2107013271.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο