Η Asklepieia ανακοίνωσε τη στρατηγική της συνεργασία με την Massive Bio, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ενδυνάμωση των ασθενών με καρκίνο μέσω της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης. ‘’Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο να επιταχύνει την αντιστοίχιση κλινικών δοκιμών για τον καρκίνο, να ενισχύσει την εξατομικευμένη φροντίδα και να διαμορφώσει το μέλλον των ογκολογικών και αιματολογικών θεραπειών για τον καρκίνο. Μαζί, δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα των ασθενών και να προωθήσουμε τη μάχη κατά του καρκίνου’’.

Η Massive Bio και η Asklepieia ‘’θα χρησιμοποιήσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες τους για να παρέχουν στους ογκολόγους και τους ασθενείς απαράμιλλη πρόσβαση σε κρίσιμες κλινικές δοκιμές, εξατομικευμένες θεραπείες για τον καρκίνο και εκθέσεις σχετικά με τις κατάλληλες θεραπείες. Βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για μελλοντικές συνεργασίες με την BeStrong και την Open Health Alliance’’.

Ο Cagatay M. Culcuoglu, COO, CTO και συνιδρυτής της Massive Bio, εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με αυτές τις συμμαχίες. "Η συνεργασία μας με την Asklepieia συνδυάζει την σύχρονη Ιατρική με την αντιστοίχιση κλινικών δοκιμών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, επιταχύνοντας την εισαγωγή κλινικών δοκιμών στην Ελλάδα", δήλωσε ο Culcuoglu. Και πρόσθεσε: "Οι συνεργασίες μας με την BeStrong και την Open Health Alliance θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε την ογκολογική και αιματολογική φροντίδα του καρκίνου μέσω τεχνολογιών αιχμής, πρόσβασης σε ιατρούς και υπεράσπισης των ασθενών, παρέχοντας πιο εξατομικευμένη φροντίδα και προηγμένες θεραπείες".

Ο Γιώργος Κακουλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Asklepieia, τόνισε επίσης τις μετασχηματιστικές δυνατότητες των συνεργασιών. "Η αποστολή μας, μέσω της ενσωμάτωσης με την πλατφόρμα της Massive Bio, είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ασθενών και να συμβάλουμε στον παγκόσμιο αγώνα κατά του καρκίνου. Θέλουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Massive Bio για την εισαγωγή νέων κλινικών δοκιμών και την αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη συντόμευση της διαδικασίας εγγραφής, αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνογνωσία της Massive Bio", δήλωσε ο κ. Κακουλίδης.

Η Asklepieia θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα της για τον εντοπισμό ασθενών που θα μπορούσαν να επωφεληθούν περισσότερο από νέες κλινικές δοκιμές, επεκτείνοντας την εμβέλεια των δοκιμών της Massive Bio. Ταυτόχρονα, η BeStrong και η Open Health Alliance θα παρέχουν στους γιατρούς ενημερωμένες πληροφορίες κλινικών δοκιμών για ταχύτερες παραπομπές ασθενών, υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο και πρόσβαση σε ασθενείς με καρκίνο ή φροντιστές στην Ελλάδα. Η Massive Bio θα χρησιμοποιήσει την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη της για την επεξεργασία των δεδομένων κλινικής υγείας των ασθενών, επιταχύνοντας την ανάπτυξη φαρμάκων και ενισχύοντας τις εξατομικευμένες στρατηγικές θεραπείας.

Ο Caglar Demirbag, Διευθυντής Διεθνών Συνεργασιών της Massive Bio, δήλωσε: "Οι συνεργασίες μας θα βελτιώσουν την πρόσβαση σε θεραπείες για τον καρκίνο στην περιοχή και θα προωθήσουν την ποικιλομορφία στη συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές."

Αξιοποιώντας τη συνδυασμένη παγκόσμια και εθνική εμπειρογνωμοσύνη, οι συμπράξεις αποσκοπούν στη διευκόλυνση της παραπομπής των ασθενών σε κλινικές δοκιμές, βελτιώνοντας έτσι τα αποτελέσματα της υγείας και μειώνοντας το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μυοκαρδίτιδα από παρβοϊό: Τα συμπτώματα που χτυπούν καμπανάκι
Υπέρταση: "Ευθύνεται" για 7 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους παγκοσμίως
Μόλις 7 νευροψυχιατρικά φάρμακα έχουν εγκριθεί παγκοσμίως από το 2015