Η AbbVie προχώρησε στην εξαγορά της ImmunoGen επιτυγχάνοντας την είσοδό της στην εμπορική αγορά των σκευασμάτων για την καταπολέμηση του καρκίνου των ωοθηκών.

Μέσω της συγκεκριμένης εξαγοράς αποκτά το ELAHERE που είναι ένα πρώτης κατηγορίας σύζευγμα αντισώματος-φαρμάκου (ADC) εγκεκριμένο για ανθεκτικό στην πλατίνα καρκίνο των ωοθηκών. 

Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, η AbbVie θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της ImmunoGen που διαπραγματεύονται στο χρηματοστήριο έναντι 31,26 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά, φτάνοντας έτσι το συνολικό κόστος εξαγοράς τα 10,1 δισ. δολ.  Αυτή η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει στα μέσα του 2024, εφόσον λάβει και τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.

«Η απόκτηση της ImmunoGen αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να υλοποιήσουμε τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή μας στρατηγική και δίνει τη δυνατότητα στην AbbVie να διαφοροποιήσει περαιτέρω το ογκολογικό της χαρτοφυλάκιο με σκευάσματα για την καταπολέμηση συμπαγών όγκων και αιματολογικών κακοηθειών», δήλωσε ο Richard A. Gonzalez, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AbbVie.

"Με παγκόσμια εμπορική υποδομή και βαθιά κλινική και ρυθμιστική τεχνογνωσία, η AbbVie είναι η κατάλληλη εταιρεία για να επιταχύνει τη γεωγραφική επέκταση και την επέκταση των ετικετών και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του ELAHERE ως το πρώτο και μοναδικό ADC που εγκρίθηκε στον καρκίνο των ωοθηκών", δήλωσε ο Mark Enyed , πρόεδρος και επικεφαλής. εκτελεστικός διευθυντής, ImmunoGen.

Σημειώνεται ότι το ELAHERE έλαβε την έγκριση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) το 2022 για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με επιθηλιακό καρκίνο των ωοθηκών, των σαλπίγγων ή του πρωτοπαθούς περιτοναϊκού επιθηλίου ανθεκτικά στην πλατίνα, οι οποίες έχουν λάβει ένα έως τρία προηγούμενα θεραπευτικά σχήματα. Τα θετικά αποτελέσματα Φάσης 3 από την επιβεβαιωτική δοκιμή MIRASOL θα υποστηρίξουν την Αίτηση Άδειας Κυκλοφορίας (MAA) στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και μια συμπληρωματική Αίτηση Βιολογικής Άδειας (sBLA) στον FDA.

Πηγές:
https://news.abbvie.com/2023-11-30-AbbVie-to-Acquire-ImmunoGen,-including-its-Flagship-Cancer-Therapy-ELAHERE-R-mirvetuximab-soravtansine-gynx-,-Expanding-Solid-Tumor-Portfolio

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός κινδύνου η 21χρονη που μαχαιρώθηκε στην Ερμού
Πώς επηρεάζει η ομάδα αίματος την υγεία μας
Μεγάλη αύξηση των θανάτων λόγω αλκοόλ στις ΗΠΑ