Η αερόβια γυμναστική γυμνάζει τους μυς μας, αυξάνοντας τους παλμούς της καρδιάς και τις αναπνοές μας ανά λεπτό. Ξέρουμε πως είναι ένας καλός τρόπος για να χάσουμε κιλά, αλλά επίσης ξέρουμε ότι πρέπει να την συνδυάζουμε με ασκήσεις ενδυνάμωσης για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με ποιους τρόπους, όμως, μας βοηθάει η αερόβια γυμναστική να χάσουμε κιλά;

Καίει θερμίδες

Όσο περισσότερους μύες κινούμε, τόσες περισσότερες θερμίδες καίμε. Συνεπώς, όταν κάνουμε αερόβια άσκηση, και ειδικά ασκήσεις όπως ο χορός και η κολύμβηση, γυμνάζουμε ολόκληρο το σώμα μας και δραστηριοποιούμε πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα.

Στοχεύει σε πολλούς μυς

Οι αερόβιες ασκήσεις στοχεύουν συνήθως σε μεγάλες μυϊκές ομάδες, συνεπώς συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στο αδυνάτισμα. Το στεπ, τα water aerobics και το jogging χαμηλής έντασης δραστηριοποιούν τους περισσότερους μυς ταυτόχρονα. Με 30 λεπτά αυτής της γυμναστικής, μπορούμε να κάψουμε μέχρι και 300 θερμίδες.

Καίει το λίπος

Όταν ασκούμαστε για αρκετή ώρα, ο οργανισμός μας παράγει τριφωσφορική αδενοσίνη, η οποία προκαλεί έκλυση ενέργειας, και αποτελείται εν μέρει από λίπος. Το λίπος είναι λιγότερο περίπλοκο από τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες, συνεπώς η γυμναστική μας βοηθά να το κάψουμε πιο εύκολα.

Ρυθμίζει την ένταση

Αν κάνουμε αερόβια άσκηση σε χαμηλή ένταση, όπως περπάτημα και κολύμβηση, τα οφέλη στην υγεία μας είναι πολύ μεγάλα. Δυναμώνουμε τους μυς του αναπνευστικού συστήματος, καίμε περισσότερο λίπος και βελτιώνουμε τον μεταβολισμό μας. Σε υψηλή ένταση, όπως το τρέξιμο και η ποδηλασία, καίμε ακόμα περισσότερο λίπος, και σε συνδυασμό με ασκήσεις ενδυνάμωσης και υγιεινή διατροφή, σύντομα θα δούμε τον δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει…