Εάν θέλετε να χάσετε βάρος δίχως να κάνετε δίαιτα, αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι και αρχίστε να μετακινήστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο λόγος είναι απλός: Για να πάτε στον τελικό σας προορισμό είστε υποχρεωμένοι να περπατήσετε και αυτό- το δίχως άλλο- αποτελεί μία μορφή ήπιας -αλλά όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά -και αποτελεσματικής άσκησης.

Κοντολογίς, περπατώντας κανείς, από και προς τις στάσεις και τους σταθμούς των λεωφορείων, του μετρό και των άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς, καίει θερμίδες, οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου μειώνουν το σωματικό βάρος.

Το σίγουρο είναι ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δημιουργούν ευκαιρίες για τους περισσότερους ανθρώπους να συμμετέχουν σε φυσική δραστηριότητα. Και είναι καλά τεκμηριωμένο πως όσο περισσότερο περπατάει κανείς, τόσο καλύτερα ελέγχει το σωματικό του βάρος.

Υπάρχουν όμως και οι δευτερογενείς επιπτώσεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι το περπάτημα με γρήγορο βήμα μπορεί να μειώσει σημαντικά τη λαχτάρα για ένα τσιγάρο ή για κάτι παχυντικό. Και η έλλειψη επιθυμίας για λιχουδιές είναι ότι καλύτερο στον αγώνα για αδυνάτισμα.

Αλλά δεν είναι μόνο η σιλουέτα που "επωφελείται" από αυτό τον αναγκαστικό "ποδαρόδρομο". Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι το περπάτημα, ακόμα και με αργό ρυθμό μπορεί να προστατεύσει από τρεις ή περισσότερους παράγοντες που υπονομεύουν την καρδιαγγειακή υγεία.

Όσοι λοιπόν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους ας αξιοποιήσουν την ευκαιρία για περπάτημα, ακόμα και αν το απεχθάνονται.

Κλειδί μπορεί να αποδειχθεί ο σωστός προγραμματισμός του χρόνου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιμηκύνουν τη διάρκεια της βόλτας επιλέγοντας τον κατάλληλο σταθμό επιβίβασης ή αποβίβασης και για να το πετύχουν προσαρμόζουν ανάλογα τον χρόνο αναχώρησης ή άφιξης στον προορισμό τους.

Με απλά λόγια, επιλέγουν τις στάσεις με κριτήριο όχι μόνο το πόσο γρήγορα θα φθάσουν στον προορισμό τους αλλά με την επιθυμία για περπάτημα. Αν μάλιστα το περπάτημα γίνεται -και-σε χώρους που έχουν πάρκα ή αλσύλλια τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ακόμα πιο ευεργετικά. Σύμφωνα με μελέτες, μόλις πέντε λεπτά περπάτημα σε ένα πάρκο την ημέρα μπορεί να ωφελήσουν σημαντικά την υγεία μας, καθώς αυξάνουν την αυτοεκτίμηση και βελτιώνουν την ψυχική μας διάθεση.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο