Αν είστε πολυάσχολοι γονείς, πιθανόν θυσιάζετε την υγεία σας για να κάνετε το καλύτερο για τα παιδιά σας. Μπορεί να παραλείπετε το πρωινό, να μην κοιμάστε επαρκώς, με αποτέλεσμα η ζωή να γίνεται όλο και πιο δύσκολα διαχειρίσιμη.

Απλές συμβουλές για να καταφέρετε να κάνετε πιο διαχειρίσιμη την ημέρα σας και να φροντίσετε παράλληλα τον εαυτό σας.

Φάτε πρωινό

Πολλοί γονείς καθυστερούν το πρώτο γεύμα επειδή είναι πολυάσχολοι με το να ετοιμάσουν τα παιδιά για το σχολείο. Ωστόσο, αν δεν φάτε πριν τις 10 το πρωί ή εντός 3 ωρών από το ξύπνημα μπορεί να θυσιάσετε τα επίπεδα ενέργειας, την ικανότητα συγκέντρωσης και πιθανόν τις διατροφικές συνήθειες για την υπόλοιπη μέρα.

Ενώ το κέρδος χρόνου μοιάζει δελεαστικό, θα κάνει πιο δύσκολη την υπόλοιπη ημέρα. Προσπαθήστε να τρώτε πρωινό με την οικογένεια αν μπορείτε, ή φάτε πριν ταΐσετε τα παιδιά. Υπάρχουν πολλές γρήγορες και εύκολες επιλογές που θα σας δώσουν αρκετό καύσιμο για την ημέρα. Μπορείτε να πιείτε ένα υγιεινό smoothie ή shake πρωτεΐνης.

Άσκηση

Η άσκηση είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που παραμερίζουν οι πολυάσχολοι γονείς. Όταν είστε απασχολημένοι με την ανατροφή τω παιδιών και τη δουλειά μπορεί να πιστεύετε ότι δεν έχετε χρόνο για άσκηση.

Η άσκηση κάνει θαύματα για τη διάθεσή σας, το ανοσοποιητικό σύστημα, τα επίπεδα ενέργειας και το μεταβολισμό. Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε ώρες στο γυμναστήριο σε καθημερινή βάση για να αποκομίσετε τα οφέλη. Κάντε απλό στρέτσιγκ, πηγαίντε βόλτα τα παιδιά για να διώξετε το στρες με λίγη άσκηση.

Μειώστε το στρες

Η κούραση είναι όλο και πιο συχνή στους πολυάσχολους γονείς. Συνδυασμός έλλειψης ύπνου, συνεχούς βάρους από καταστάσεις μεγάλου στρες και απαιτήσεων στην ψυχική και σωματική υγεία οδηγεί σε εξάντληση των γονέων.

Οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις του στρες στο σώμα είναι πολλές και αν δεν αντιμετωπιστούν μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας. Οπότε, σταματήστε και πάρτε μια ανάσα.

Κάντε ό,τι χρειάζεται για την ανακούφιση του στρες. Προσπαθήστε να ενσωματώσετε φυσικά συμπληρώματα στη ρουτίνα σας. Το μαγνήσιο είναι πολύ καλό για τη χαλάρωση της μυϊκής έντασης και την ποιότητα του ύπνου. Οι βιταμίνες  βοηθούν σε καλά επίπεδα ενέργειας και προσαρμογόνα βότανα βοηθούν στην προσαρμογή στο στρες

Ορισμένοι βρίσκουν τη γιόγκα πολύ βοηθητική.

Φροντίστε το δέρμα σας

Αν φαίνεστε ανανεωμένοι συχνά αισθάνεστε και έτσι.

Δυστυχώς, το δέρμα είναι ένα από τα πρώτα μέρη του σώματος που δείχνουν την επίπτωση του στρες και της έλλειψης ύπνου. Το τι γίνεται μέσα μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το δέρμα.

Να τρώτε πολλά φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνη για να χτίζετε κολλαγόνο. Τα ωμέγα- 6 λιπαρά είναι πολύ καλά για να φροντίζετε το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω και να έχετε απαλό δέρμα, δυνατά νύχια και λαμπερά μαλλιά.

Ύπνος

Αν είστε πολυάσχολοι, προφανώς ονειρεύεστε έναν καλό ύπνο.

Το τρέξιμο όλη την ημέρα, κάθε μέρα, μπορεί να κάνει δύσκολη τη χαλάρωση το βράδυ, ακόμα και αν είστε εξαντλημένοι.

Το πρόγραμμα, η μείωση της καφεΐνης και η αποφυγή της τεχνολογίας μια ώρα πριν τον ύπνο είναι ορισμένοι τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να ετοιμαστεί για ύπνο. Αλλιώς, σκευάσματα όπως το μαγνήσιο μπορούν να βοηθήσουν. Άσχετα από το αν προτιμάτε άσκηση, ζεστό μπάνιο ή φυσικά βοηθήματα ύπνου που βοηθούν, επιλέξτε κάτι γιατί χωρίς ύπνο μπορεί να έχετε διάφορα προβλήματα υγείας.

Στο τέλος της ημέρας, το να είστε υγιείς και χαρούμενοι γονείς είναι καλό για τα παιδιά σας, ενώ αν αναβάλλετε τη διατροφή, την άσκηση και τον ύπνο σας για χάρη τους είναι σημαντικό να κάνετε ό,τι μπορείτε για να φροντίζετε τον εαυτό σας-είναι το καλύτερο για όλους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνναβη και θεραπευτικές τεχνικές στον χρόνιο πόνο - Το επόμενο βήμα
Ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας
Ερρίκος Ντυνάν: Πρωτοποριακή, μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς