Η άσκηση για 90 λεπτά την ημέρα ή περισσότερο θα μπορούσε να βλάψει την ψυχική υγεία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Στη μεγαλύτερη έρευνα του είδους της, ερευνητές του Yale University και του Oxford εξέτασαν το πρόγραμμα σωματικής φόρμας 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων και το συνέκριναν με το πόσο συχνά αισθάνονταν θλιμμένοι ή αγχωμένοι.

Άνθρωποι  που δεν έκαναν επιπλέον σωματική δραστηριότητα δήλωσαν ότι είχαν πεσμένη διάθεση 3,4 μέρες το μήνα ,κατά μέσον όρο, ενώ όσοι ασκούνταν τακτικά ανέφεραν μόνο 2 ημέρες-μείωση 43%.

Ωστόσο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η περισσότερη άσκηση δεν ήταν πάντα καλύτερη. Τα μεγαλύτερα οφέλη φάνηκε να έχει άσκηση 45 λεπτών, για 3 έως 5 φορές την εβδομάδα.

Άνθρωποι που ασκούνταν για 90 λεπτά τη φορά είχαν μέχρι 1 επιπλέον ημέρα φτωχής ψυχικής υγείας σε σύγκριση με όσους ασκούνταν 45 λεπτά.

Ο Dr Adam Chekroud, δήλωσε ότι η άσκηση για περισσότερες από 23 φορές το μήνα, περισσότερο από 90 λεπτά τη φορά, συνδέεται με χειρότερη ψυχική υγεία.

Η έρευνα, περιέλαβε όλα τα είδη φυσικής δραστηριότητας, τα οποία συνδέθηκαν με βελτίωση της ψυχικής υγείας, ενώ τα μεγαλύτερα οφέλη φάνηκαν από ομαδικά αθλήματα, ποδήλατο, αερόβια και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Η μείωση που προέκυψε στις ημέρες φτωχής ψυχικής υγείας ήταν 22,3%, 21,6% και 21,1% αντίστοιχα.

Ακόμα και οι οικιακές εργασίες συνδέονταν με βελτίωση 10% ή περίπου μισή ημέρα λιγότερη κατάθλιψη ή άγχος τον μήνα.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 19 κλοπές και διαρρήξεις σε φαρμακεία
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης
Ο γιατρός Αδριανός Γολέμης θα είναι ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης [βίντεο]