Ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από την UK biobank, 91.000 ανθρώπων που φορούσαν μόνιτορ για μια εβδομάδα- εντοπίζοντας όσους ήταν πιο ενεργοί ή έκαναν καθιστική ζωή -και ανακάλυψαν ότι τα γονίδια παίζουν ρόλο στα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας πολλών που την υιοθετούν.

Η ανάλυση, που δημοσιεύτηκε στο Nature Communication, εντόπισε 14 γενετικές περιοχές που συνδέονται με τη σωματική δραστηριότητα.

Ο Aiden Doherty, του University of Oxford, δήλωσε ότι ανέπτυξε προσεκτικά μοντέλα μηχανικής μάθησης για να διδάξει σε μηχανήματα τον τρόπο ανάλυσης πολύπλοκων λειτουργιών όπως η σωματική δραστηριότητα.

Η ανάλυση αποκάλυψε σημείο τομής μεταξύ νευροεκφυλιστικών νόσων, ψυχικής ευεξίας και εγκεφαλικής δομής, ιδιαίτερα σε σχέση με τη σωματική δραστηριότητα και τον ύπνο.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η αδράνεια θα μπορούσε να γίνει παγκόσμια κρίση στην υγεία.

Ο Doherty δήλωσε ότι το πώς και το γιατί κινούμαστε δεν οφείλεται μόνο στα γονίδια αλλά η κατανόηση του ρόλου τους θα βοηθήσει να βελτιωθεί η γνώση για τα ίδια και τις συνέπειες της αδράνειας.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έρευνα θα μπορούσε να βοηθήσει να δημιουργηθεί περισσότερη επίγνωση των συνεπειών στην υγεία του ύπνου και της άσκησης, καθώς η μελέτη έδειξε άμεση σχέση μεταξύ άσκησης και χαμηλότερης αρτηριακής πίεσης.


Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο