‘Οργιο σπατάλης έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της υγείας.

Το 30% της δαπάνης αφορά υπερβάσεις, σπατάλη και διαφθορά.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός (φωτό αριστερά) και ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη διαφθορά P. Vincke (φωτό δεξιά), με αφορμή εκδήλωση για τη διαφθορά στο χώρο της υγείας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, η Ελλάδα έχει τις ίδιες συνταγές για φάρμακα με την Ισπανία, η οποία έχει πληθυσμό πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτόν της χώρας μας.

Αλλαγές

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε αλλαγές στη χορήγηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων (επιθέματα, καροτσάκια, γυαλιά).

Τα υλικά αυτά, που σήμερα χορηγούνται με χειρόγραφες συνταγές θα διατίθενται πλέον με ηλεκτρονικό σύστημα, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος των παροχών.

Δ.Κ

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προληπτική αμφοτερόπλευρη σαλπιγγεκτομή για μείωση της επίπτωσης καρκίνου των ωοθηκών
Στ. Παναγούτσος: Τα δύο τεστ για τη νεφρική λειτουργία και το στοίχημα της συμμετοχής
ΠΙΣ: Διακριτοί ρόλοι για γιατρούς και φαρμακοποιούς στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα