Συμμετέχοντας στο γνωστό παιχνίδι τύχης Bingo, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν το απόγευμα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου, όσοι από τους Φροντιστές Ασθενών με άνοια και νόσο Alzheimer το επιθυμούν, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «καφές για φροντιστές» (caregiver café), που διοργανώνoυν, ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών.

Η επόμενη συνάντηση για «καφέ», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, από τις 17.30 έως τις 19.30 στην αίθουσα διδασκαλίας και εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Παράλληλα, όπως σε κάθε συνάντηση για «καφέ», οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, για τα θέματα φροντίδας των ασθενών με άνοια και νόσο Alzheimer που τους απασχολούν, από τους επαγγελματίες υγείας των δύο φορέων, οι οποίοι θα ακούσουν τις απορίες τους και θα τους προτείνουν τρόπους ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εθελοντές αναλαμβάνουν την απασχόληση των ατόμων με άνοια, σε ξεχωριστό χώρο, σε περίπτωση που το επιθυμούν οι φροντιστές τους.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στους ωφελούμενους φροντιστές και έχει ως στόχο να τους βοηθήσει στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από τον Οργανισμό Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών, είναι η πρόεδρος, Παναγιώτα Σουρτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία