Video

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013, 11:31

Νέα μέθοδος βιοψίας του προστάτη

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων και ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια δεν μπορεί να απεικονισθεί ο καρκίνος του προστάτη με οποιαδήποτε ακτινολογική τεχνική, οι βιοψίες του προστάτη εκτελούνται πρακτικά στα τυφλά.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012, 14:21

Νεότερες εξελίξεις στην χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

Όπως αναφέρει ο Δρ Αννίβας Χ. Τσικκίνης, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. στην Χειρουργική Κλινική Μαστού του νοσοκομείου-Μαιευτηρίου ‘Έλενα Βενιζέλου’ έχει καταδειχθεί από επιδημιολογικές μελέτες ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος του γυναικείου πληθυσμού στις αναπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012, 14:30

Νέα ενδοσκοπική επέμβαση για την θεραπεία της αχαλασίας του οισοφάγου

Φιλοξενήθηκε στην Αθήνα το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα ο Καρκίνος του Γαστρεντερικού συστήματος: Πρόληψη, Αναγνώριση και Διαχείριση - Ένα Αλφαβητάρι για τους Ιατρούς.

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012, 13:14

Η πορεία του καρκίνου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 30 τοις εκατό των καρκίνων μπορεί να προληφθεί.Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, όπως και στην Ελλάδα, ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011, 09:22

Καρκίνος του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων μας, γιατί αποτελεί μια πάθηση συχνή και καθοριστική για τη ζωή μας.

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 14:35

Καρκίνος του πνεύμονα

Ο Ογκολόγος Ηλίας Αθανασιάδης μιλά για τις νέες εξελίξεις στην θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα, σε καπνιστές και μη.

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011, 13:03

Καρκίνος του μαστού. Εξελίξεις στην θεραπεία

Ο Ογκολόγος Ηλίας Αθανασιάδης μιλά για το συχνότερο καρκίνο στη γυναίκα. Πόσο σημαντική είναι η ακρίβεια στην διάγνωση, γιατί είναι ελπιδοφόρες οι νέες θεραπείες και πού στοχεύουν.