Video

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021, 12:44

Καρκίνος και προσωπικότητα

Η εμφάνιση της νεοπλασματικής ασθένειας στην ενηλικίωση μπορεί να σχετιστεί και με τις τραυματικές εμπειρίες στην παιδική και εφηβική ηλικία αλλά και με την δόμηση της προσωπικότητας. 

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021, 13:21

Καρκίνος: ρεαλιστική αντιμετώπιση και όχι καταστροφολογία

Μία σημαντική ομιλία από την ψυχολόγο κ. Ελπίδα Παναγιωτουνάκου, στην ημερίδα του iatronet.gr για την ανοσοογκολογία. 

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021, 12:35

Πραγματική επανάσταση η ανοσοθεραπεία

Στα σύγχρονα μέσα της ιατρικής επιστήμης για την αποτελεσματική καταπολέμηση του καρκίνου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι ανοσοθεραπείες, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ημερίδα του iatronet.gr για την «Ανοσοογκολογία» με γενικό τίτλο «Ζω με την ελπίδα – προχωρώ με αισιοδοξία», ο Παθολόγος – Ογκολόγος, επιμελητής A, της Α' Παθολογικής – Ογκολογικής κλινικής του Γενικού Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου των Αθηνών «Άγιος Σάββας», κ. Μιχάλης Νικολάου.

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, 09:50

Δράσεις και καλές πρακτικές της ΑΜΚΕ «Καρκινάκι»

Στις  δράσεις της ΑΜΚΕ «Καρκινάκι» αναφέρθηκε στην ημερίδα του iatronet.gr για  τον αιματολογικό καρκίνο το μέλος της, κ. Χαρά Παπαντώνη.

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021, 14:21

Παιδιά και έφηβοι με καρκίνο: Η σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης

Την βιωματική του εμπειρία από την νόσηση του παιδιού του από Λεμφοβλαστική Λευχαιμία τύπου Β κατέθεσε στην ημερίδα του iatronet.gr για τον αιματολογικό καρκίνο, το μέλος ΑΜΚΕ «Καρκινάκι» και patient advocate, κ. Ηλίας Μαγκλίνης. Η ομιλία του είχε ως θέμα την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης στα παιδιά που νοσούν με καρκίνο και στις οικογένειές τους.

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021, 10:27

Επιβιώσαντες από καρκίνο στην παιδική ηλικία

Tα τελευταία χρόνια καταγράφεται πολύ μεγάλη αύξηση των παιδιών που καταφέρνουν να επιβιώσουν από κακοήθειες στην παιδική ηλικία. Στην παιδιατρική ογκολογία μιλάμε πλέον για success story που συνεπάγεται ότι περισσότερα παιδιά θα γίνουν καλά.

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021, 09:45

Ψυχική ευαλωτότητα και καρκίνος

Για τον ρόλο της ψυχοθεραπείας προς μια ελπιδοφόρα και αισιόδοξη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των ασθενών με αιματολογικό καρκίνο, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ημερίδα του iatronet.gr για τον αιματολογικό καρκίνο ο Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτής ομάδας και εκπαιδευόμενο μέλος Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρίας, κ. Νικόλαος Χ. Τάκης.

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 14:57

Μανόλης Νικολούσης: 'Επανάσταση οι προσωποποιημένες θεραπείες'

Σημαντικές και πολύτιμες πληροφορίες για τον αιματολογικό καρκίνο έδωσε στην 14η ημερίδα του iatronet.gr «Βήματα Ασθενών» με γενικό τίτλο «Αίμα και καρκίνος: η «κόκκινη γραμμή», ο Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και συνεργάτης του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Μανόλης Νικολούσης.

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021, 11:40

Υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος και HPV

Στην υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ημερίδα της ΑΜΚΕ «Καρκινάκι» και του iatronet.gr για τον ιό HPV, o Αναπληρωτής Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Χαϊδόπουλος.

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021, 12:03

Η Συμμαχία κατά του ιού HPV και τα εργαλεία αντιμετώπισης του

Στην Συμμαχία κατά του HPV αναφέρθηκε στην ημερίδα που διοργανώθηκε στις 27/5 από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Καρκινάκι" και την "Ελληνική Συμμαχία HPV", με τίτλο "Μιλάμε ανοιχτά για τον HPV: η Πρόληψη είναι στο Χέρι μας", η Project Manager της Ελληνικής Συμμαχίας για τον HPV, κ. Μένια Κουκουγιάννη.