Ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσουμε την αυξημένη αρτηριακή πίεση είναι να κάνουμε γυμναστική. Αυτό δεν συμβαίνει αναγκαστικά με άμεσο τρόπο, αλλά η άσκηση μπορεί να ενισχύσει την καρδιά, να μειώσει τη χοληστερόλη, να βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο και να μειώσετε τον κίνδυνο διαβήτη. Όλα αυτά συμβάλλουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Οι αερόβιες ασκήσεις είναι η καλύτερη επιλογή για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Προσπαθήστε να κάνετε 30 λεπτά σωματικής δραστηριότητας, για τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα, συν δύο ημέρες ασκήσεις ενδυνάμωσης. Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες ασκήσεις για να πολεμήσετε την υπέρταση.

Γρήγορο περπάτημα

Για να αυξήσετε τους παλμούς της καρδιάς και της αναπνοής σας, θα χρειαστεί να περπατήσετε πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

Ποδηλασία

Προσπαθήστε να κάνετε πάνω από 10 λεπτά ποδήλατο με αρκετή ένταση. Είναι επίσης εξαιρετική γυμναστική για τα πόδια.

Χορός

Τα μαθήματα χορού όπως η Zumba είναι μια καλή προπόνηση και μπορείτε να τα ξεκινήσετε σε οποιαδήποτε ηλικία. Οποιαδήποτε μορφή χορού είναι καλή για την καρδιά αρκεί να περιλαμβάνει κίνηση ολόκληρου του σώματος και να ανεβάζει τους παλμούς.

Καθαρίστε το σπίτι σας

Ο καθαρισμός του σπιτιού μπορεί επίσης να είναι μια μορφή άσκησης όταν κάνετε δραστηριότητες όπως το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα. Το ξεσκόνισμα - κι ας μην του φαίνεται - είναι μια καλή μορφή διατάσεων.

Πεζοπορία

Αν είστε αρχάριοι στην πεζοπορία, ξεκινήστε από πιο απλά μονοπάτια. Βάλτε στόχο να προχωρήσετε σε πιο δύσκολα σταδιακά. Η επαφή με την φύση θα έχει και έξτρα οφέλη για την ψυχική σας υγεία.

Τρέξιμo

Ξεκινήστε αργά και αυξήστε την ένταση σταδιακά, όσο νιώθετε το σώμα σας να γίνεται πιο δυνατό. Σιγά-σιγά θα μπορείτε να τρέχετε και για μεγαλύτερες αποστάσεις. Μην ξεχνάτε τις διατάσεις προτού τρέξετε.

Κολύμβηση

Είναι εξαιρετική γυμναστική για όλο το σώμα, και ενδείκνυται για άτομα με δυσκολία στην κίνηση, καθώς το νερό εκμηδενίζει την ένταση που ασκείται στις αρθρώσεις μας. Υπάρχουν επιλογές όπως aqua aerobics που θα σας δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία.

Γιόγκα

Οι ασκήσεις ευελιξίας και διατάσεων όπως η γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Ο έλεγχος της αναπνοής, επίσης, μπορεί να κρατήσει την καρδιά υγιή και να μειώσει τα επίπεδα άγχους σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η νόσος Αλτσχάιμερ εμφανίζεται στους περισσότερους ανθρώπους με σύνδρομο Down και εξελίσσεται ταχύτερα
Οι  βέλτιστοι τρόποι προσέγγισης, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των ασθενών
Πώς το ChatGPT μπορεί να εμποδίσει την πολυφαρμακία