Η βραδινή γυμναστική μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους. Ανάλογα με τον φόρτο εργασίας σας μέσα στην ημέρα, με τον χρόνο που έχετε ελεύθερο αλλά και με το γενικότερο πρόγραμμά σας - κάποιοι άνθρωποι, άλλωστε, δουλεύουν νυχτερινές ώρες και η ημέρα τους έχει δομή "ανάποδη" από του περισσότερου κόσμου - μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για να μένετε δραστήριος.

 Ίσως το πιο σημαντικό όφελος από το να πηγαίνετε σε γυμναστήριο που δεν κλείνει τη νύχτα να είναι ο λιγότερος κόσμος. Αυτό σημαίνει πως θα μπορέσετε να κάνετε την προπόνησή σας χωρίς καθυστερήσεις, φασαρία ή αδιάκριτα βλέμματα. (Εδώ καλό είναι να πούμε ότι τα αδιάκριτα βλέμματα συνήθως είναι στο μυαλό μας, και πως στην σπάνια περίπτωση που κάποιος κοιτάει όντως αδιάκριτα... μάλλον εκείνος χάνει χρόνο από την προπόνησή του και δεν μας αφορά.)

 Ας δούμε όμως και άλλα οφέλη που μπορεί να έχει η νυχτερινή γυμναστική.

Βελτιώνει την απόδοσή σας

Αν αισθάνεστε ότι η προπόνησή σας είναι λιγότερο αποτελεσματική τα πρωινά, είναι πολύ πιθανό να είναι έτσι φτιαγμένο το σώμα σας. Μελέτες έχουν βρει ότι και οι μύες μας έχουν κιρκαδικό ρυθμό, και πως γεμίζουν με περισσότερη ενέργεια αργότερα μέσα στην ημέρα.

Διανοητική ανακούφιση (ή Ένας γλυκός επίλογος)

Το να γυμνάζεστε μόλις ξυπνήσετε είναι καλός τρόπος να πάρετε μια έξτρα ώθηση στην ημέρα σας και να σας αποσπάται λιγότερο η προσοχή όσο δουλεύετε. Το να γυμνάζεστε, όμως, το βράδυ μπορεί να σας βοηθήσει να "κλείσετε" την πόρτα στη δουλειά και το στρες που κουβαλάει και να αφήσετε όντως τα του γραφείου στο γραφείο. Αυτό μπορεί να έχει και θαυματουργά οφέλη στον ύπνο σας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε νέα πράγματα

Αν κάποιο όργανο δεν μένει ποτέ άδειο, αν θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα άσκηση αλλά δεν θέλετε να το κάνετε μέσα στον κόσμο... Το βράδυ είναι η κατάλληλη στιγμή. Ειδικά όμως για το ζήτημα του να γλυτώσετε τα "εναλλάξ", τα οποία μπορεί να σας καταστρέψουν χρονικά μια προπόνηση, αξίζει να σκεφτείτε την πιθανότητα να πάτε γυμναστήριο τις βραδινές ώρες.

Ίσως να κοιμηθείτε καλύτερα

Σε αντίθεση με τον μύθο ότι η γυμναστική πριν τον ύπνο μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, μια μέτριας έντασης προπόνηση μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα εξαντλώντας από τον οργανισμό σας περιττά αποθέματα ενέργειας, αλλά χωρίς να προκαλεί την υπερένταση μιας πιο δυναμικής προπόνησης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας