Κατά τις ισομετρικές ασκήσεις, κρατάτε μια θέση που διατηρεί το ίδιο μήκος μυών, προκαλώντας κόπωσή τους. Επειδή κρατάτε μια θέση (αντί να εκτελείτε συνεχείς επαναλήψεις), οι μύες σας δεν αλλάζουν το μέγεθος ή το μήκος τους όπως κάνουν στις ισοτονικές ασκήσεις. (Ένα παράδειγμα ισοτονικής άσκησης είναι οι πλήρεις κάμψεις δικεφάλων με αλτήρες.)

Οι ισοτονικές ασκήσεις είναι πιο αποτελεσματικές για το χτίσιμο μυϊκής δύναμης. Αν όμως επανέρχεστε από έναν τραυματισμό ή δεν μπορείτε να εκτελέσετε πιο δύσκολες ασκήσεις, οι ισομετρικές ασκήσεις μπορεί να είναι πολύ καλή εναλλακτική. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα ασκήσεων που μπορείτε να κάνετε.

Σανίδα για τους μυς του κορμού

Κατεβείτε στο πάτωμα με τα χέρια και τα γόνατά σας.

Εκτείνετε και τα δύο πόδια ευθεία πίσω σας, έτσι ώστε το σώμα σας να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τα πόδια σας. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε αυτή την κίνηση με τους πήχεις σας ακουμπισμένους στο έδαφος. Κρατήστε την θέση για 20 δευτερόλεπτα.

Dead hangs

Κρεμαστείτε από ένα μονόζυγο για έλξεις, χωρίς όμως να τραβάτε τον εαυτό σας προς τα πάνω ή να χαμηλώνετε.

Ισομετρικές κάμψεις δικεφάλων

Κρατήστε έναν αλτήρα σε κάθε χέρι. Σηκώστε τα βάρη προς τα πάνω, αλλά σταματήστε μέχρι τη μέση με τους αγκώνες σας λυγισμένους στις 90 μοίρες και κρατήστε τη στάση εκεί.

Γέφυρες γλουτών

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα προς τα πάνω και τα πόδια στο πάτωμα.

Σηκώστε τη λεκάνη σας στον αέρα. Μείνετε σε αυτή τη στάση για λίγα δευτερόλεπτα.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]
1 στους 2 υγειονομικούς θεωρούν μη ασφαλή την παρεχόμενη φροντίδα, λόγω των ελλείψεων [ανάλυση]