Το να μεγαλώνουμε με καλή υγεία και άμυνες απέναντι στις δοκιμασίες της ηλικίας και του περιβάλλοντος μπορεί να είναι από πολλές απόψεις στο χέρι μας. Και σίγουρα είναι καλύτερο να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για αυτό από το να αγχωνόμαστε μόνο. Αυτές είναι μερικές βασικές συμβουλές για καλή υγεία σε βάθος χρόνου. Προσπαθήστε να υιοθετήσετε αυτές τις καλές συνήθειες από σήμερα κιόλας.

Αφιερώστε κάθε μέρα λίγο χρόνο για άσκηση

Περπάτημα ή τρέξιμο, βάρη, κολύμβηση, ή στατικό ποδήλατο. Ό,τι κι αν προτιμάτε για να κρατήσετε το σώμα σας δραστήριο και να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής θα είναι καλό, αρκεί να το κάνετε τακτικά. Γι' αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε μια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί, ώστε να είστε πιο πρόθυμοι να την κάνετε συχνά.

Τρώτε περισσότερα λαχανικά και λιγότερο κρέας

Περιορίζοντας το κρέας, θα περιορισετε και μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών. Η χορτοφαγική διατροφή έχει συνδεθεί πολλές φορές με την μακροζωία, και αυτό συμβαίνει επειδή μια υγιεινή χορτοφαγική διατροφή με μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών θα προσφέρει στον οργανισμό σας τεράστια ποσότητα από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Χαλαρώστε

Είτε μιλάμε για διαλογισμό, είτε για κάποιο αγαπημένο σας χόμπι, το να αφιερώνετε τακτικά χρόνο για την χαλάρωσή σας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα κλειδιά της μακροζωίας. Είναι η καλύτερη μέθοδος για να αδειάσετε το μυαλό σας από το καθημερινό στρες, κάτι που με την σειρά του θα βοηθήσει να ασκείται λιγότερη πίεση και να αναπτύσσεται λιγότερη φλεγμονή στο σώμα σας.

Δείτε συχνά τους φίλους σας

Η μοναξιά δεν είναι ωραίο πράγμα, και για την ακρίβεια μπορεί να κάνει κακό στην υγεία μας. Η συνύπαρξή μας με άλλους ανθρώπους μπορεί να παρατείνει την ζωή μας με το να ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να μας κάνει να είμαστε πιο χαρούμενοι. Είτε θέλετε να έχετε πολλές κοινωνικές επαφές, είτε λίγους φίλους και καλούς, τα αποτελέσματα για την υγεία σας θα είναι πάλι υπέροχα.

Τρώτε περισσότερα μούρα και φυτικά λίπη

Τα μούρα είναι υπερ-τροφές που περιέχουν πολύ χαμηλά σάκχαρα, αλλά μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Από την άλλη μεριά, τα φυτικά λίπη των ξηρών καρπών, των σπόρων και του αβοκάντο μπορούν να προστατεύσουν την υγεία της καρδιάς μας, ενώ είναι και πολύ χορταστικά.

Φροντίστε για σταθερό πρόγραμμα ύπνου

Έχετε σίγουρα ακούσει ότι ο καλός ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία και τη μακροζωία, και υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που το υποστηρίζουν. Οι ειδικοί στον ύπνο συχνά μιλούν για τη σημασία της διατήρησης ενός τακτικού προγράμματος ύπνου, που σημαίνει να πηγαίνετε για ύπνο και να σηκώνεστε την ίδια ώρα κάθε μέρα, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε πιστοί σε αυτή τη ρουτίνα - και το σώμα σας θα σας ευχαριστεί για την σταθερή ξεκούραση που του παρέχετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας