Το 9o Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16- 18 Ιουνίου.

Κατά την πρώτη μέρα του σεμιναρίου, αύριο Πέμπτη 16 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το πρακτικό μέρος (Hands on) στο νοσοκομείο Ιασώ, ενώ το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Ηilton.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του σεμιναρίου, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Διακομανώλη θα δοθεί έμφαση στη 'φροντιστηριακή πρακτική άσκηση'. Η πρακτική άσκηση περιλαμβάνει μικρές ομάδες ιατρών ανά δύο άτομα με τον εκπαιδευτή που συμμετέχουν στο πρακτικό σεμινάριο και έχει σχεδιαστεί να είναι άμεσα διαδραστική με τους εκπαιδευτές για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι Διαδραστικές Συνεδρίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να βοηθήσουν τον εκπαιδευόμενο στην καλύτερη αναγνώριση κολποσκοπικών εικόνων και να τον ενθαρρύνουν στη συζήτηση με τους εκπαιδευτές, σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση και αντιμετώπιση ιδιαίτερων κλινικών προβλημάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίκαιρα θέματα και ομιλίες που αφορούν στην πρόληψη και θεραπεία των προκαρκινικών αλλοιώσεων του κατώτατου γεννητικού συστήματος της γυναίκας. Η Επιστημονική αυτή εκδήλωση αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κολποσκόπησης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλαβερή επίδραση της θερμικής καταπόνησης σε ζωτικά όργανα [μελέτη]
Τα μυρωδικά που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σας
Ποια δραστηριότητα στη φύση μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία φοιτητών [μελέτη]