Για 6η συνεχόμενη χρονιά, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου το Κλειστό Γυμναστήριο του Περιστερίου (οδός Τζων Κέννεντυ και Γιαννιτσών, Περιστέρι) ανοίγει τις πύλες του, στα παιδιά, στους νέους και στους ενήλικες με ψυχικές διαταραχές και νοητική στέρηση, για να αγωνιστούν με κατευθυντήρια ορμή τη δύναμη της ψυχής τους στην 6η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑΜΕΑ 2011.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο.) 'ΕΔΡΑ' και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ALMA, με την στήριξη του Ο.Π.Α.Α.Π. (Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Περιστερίου).

Η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμεΑ, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (3η Δεκεμβρίου), αποτελεί πλέον ένα θεσμό για τη Δυτική Αττική, αφού πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία πέντε χρόνια στο Δήμο Περιστερίου.

Η Διοργάνωση πέραν του αθλητικού χαρακτήρα της, που έχει ως στόχο την κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων μέσω του αθλητισμού εστιάζει και στην ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού σε θέματα ΑμεΑ. Οι συμμετέχοντες φορείς εκπροσωπούνται από αθλητές ΑμΕΑ (άτομα με Νοητική Υστέρηση, Αυτισμό και Κινητική Δυσκολία) που διαγωνίζονται στα ακόλουθα Αθλήματα: Άλμα χωρίς φόρα, Εκτέλεση πέντε ελεύθερων βολών μπάσκετ, Σκυταλοδρομία και Τσουβαλοδρομία μαθητών ειδικών σχολείων.

Για το 2011, οι διοργανωτές κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα τιμήσουν σε μία ειδική τελετή τους αθλητές: Μάμαλο Παύλο, Αθλητή Άρσης Βαρών, Αργυρό Παραολυμπιονίκη στο Πεκίνο, Κάτοχο Ευρωπαϊκού Ρεκόρ το 2011 στο Ντουμπάϊ στα 100 κ.

με 234 κ. και Κωστάκη Ιωάννη, Αθλητή Κολύμβησης, 4ο Παραολυμπιονίκη Πεκίνου, 2 μετάλια στο Πανευρωπαϊκό του 2011 (2η θέση στα 100μ. ελεύθερο και 3η στα 50 μ. ελεύθερο).

Η ομάδα Γενικής Γυμναστικής του Συλλόγου ΓΑΣ 'ΕΙΡΗΝΗ' Περιστερίου 'Μπελάδες' θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ακροβατικής γυμναστικής με hip hop και breakdance.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει οι ηθοποιοί κ. Βισκαδουράκης Θανάσης και κα. Γλύκα Στόιου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλαβερή επίδραση της θερμικής καταπόνησης σε ζωτικά όργανα [μελέτη]
Τα μυρωδικά που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σας
Ποια δραστηριότητα στη φύση μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία φοιτητών [μελέτη]