Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Χωρίς εμβόλιο για τη φυματίωση 40.000 παιδιά στην Κεντρική Μακεδονία

Ερώτηση για την αποκατάσταση των ελλείψεων φυματίνης και την ομαλή εκτέλεση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού Παιδιών για το έτος 2016 κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου και Κώστας Μπαργιώτας.

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Σκάνδαλο των εξαγωγών κρέατος, μολυσμένου με φυματίωση

Παρέμβαση της Κομισιόν για το σκάνδαλο των εξαγωγών κρέατος, μολυσμένου με φυματίωση, από τη Μεγάλη Βρετανία προς χώρες της ΕΕ, ζητά ο Νίκος Χουντής. Την παρέμβαση της Κομισιόν για το σκάνδαλο των εξαγωγών κρέατος, μολυσμένου με φυματίωση, από τη Μεγάλη Βρετανία προς χώρες της ΕΕ, ζητά με επείγουσα ερώτησή του, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012

Κρούσματα φυματίωσης στις φυλακές Δομοκού

Κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού έχουν προ πολλού καταγγείλει την ύπαρξη κρουσμάτων φυματίωσης στις φυλακές Δομοκού, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Απάντηση της Επιτρόπου Έρευνας στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ιωάννη Α.Τσουκαλά για τη φυματίωση

Ένας άνθρωπος πεθαίνει από φυματίωση κάθε 19 δευτερόλεπτα, ενώ 1,7 εκατομμύρια θάνατοι σημειώνονται κάθε χρόνο. Η ΕΕ συμβάλλει στην έρευνα για τη δημιουργία νέων εμβολίων.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Μετανάστες χωρίς χαρτιά και φυματίωση

Πρόσφατη διεθνής έρευνα αναφέρει ότι το 5 έως 10 % του συνόλου των πασχόντων από φυματίωση είναι παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν πάντοτε πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αγωγή, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης.