Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012

Επίδομα απόλυτης αναπηρίας σε συνταξιούχους πάσχοντες από τη Νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Ευθύνονται τα σφραγίσματα για την ανάπτυξη καρκίνου και Αλτσχάιμερ;

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης προειδοποιεί ότι η μίξη υδραργύρου που χρησιμοποιείται ακόμη από μερίδα οδοντιάτρων για σφραγίσματα, είναι πιθανό να συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Αλτσχάιμερ: Προώθηση δωρεάν προσυμπτωματικού έλεγχου αποφάσισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα την Έκθεση που αφορά στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη Νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν τροπολογίες του ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλους της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρου Σκυλακάκη, που αφορούν την προώθηση του προσυμπτωματικού ελέγχου για τη νόσο.

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010

Προσυμπτωματικό έλεγχο για τη Νόσο Αλτσχάιμερ προωθεί η Ε.Ε

Η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας - Περιβάλλοντος και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα δύο τροπολογίες του ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη, στην ψηφοφορία επί της έκθεσης του Κοινοβουλίου σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη Νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009

Ανάληψη δράσης για την καταπολέμηση του Alzheimer

Έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να αναγνωρίσουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ ως προτεραιότητα της ευρωπαϊκής δημόσιας υγείας απηύθυνε χτες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την υιοθέτηση γραπτής δήλωσης πέντε ευρωβουλευτών, συμπεριλαμβανομένου και του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Τρακατέλλη.