Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Ερώτηση Εύης Χριστοφιλοπούλου για τη γρίπη και τις Μ.Ε.Θ

Παρά το γεγονός ότι η επιδημία της γρίπης ήταν αναμενόμενη, το υπουργείο Υγείας δεν είχε πάρει εγκαίρως μέτρα για την εξασφάλιση επιπλέον κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής Αττικής, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Νέα γρίπη: Συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών για την Εξεταστική Επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο

Βέβαιη θεωρείται η σύσταση εξεταστικής επιτροπής στο ευρωκοινοβούλιο για τους όρους διαχείρισης της νέας γρίπης Α(Η1Ν1) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα, καθώς έχει ήδη υπερκαλυφθεί ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών ευρωβουλευτών. Η σχετική πρωτοβουλία είχε ξεκινήσει από τους Πράσινους.

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Νέα γρίπη: Εξεταστική στο Ευρωκοινοβούλιο τώρα!

Έντονο ενδιαφέρον συγκέντρωσε χθες στο Στρασβούργο, στο περιθώριο των εργασιών της ολομέλειας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, η κοινή συνέντευξη Τύπου των 11 ευρωβουλευτών από όλες τις πολιτικές ομάδες, που ζητούν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τους όρους διαχείρισης της πανδημίας της γρίπης Α(Η1Ν1) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Σε οριακή κατάσταση η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους φορείς της περιοχής και στους απλούς πολίτες για τη νοσοκομειακή περίθαλψη σχετικά με τη νέα γρίπη, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης.

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009

Λήψη μέτρων για την προστασία των ξενοδοχοϋπαλλήλων από τη νέα γρίπη

Το θέμα της προστασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων από τη νέα γρίπη θίγει με την ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Ερώτηση 37 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη νέα γρίπη

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την προετοιμασία της χώρας για τη νέα γρίπη.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Ομιλία του Δ. Αβραμόπουλου για τη νέα γρίπη

Για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος του ιού της νέας γρίπης, μίλησε την Τετάρτη στην Επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής ο Υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

Νέα γρίπη και μετανάστες

Το θέμα της νέας γρίπης όσον αφορά τους μετανάστες και την ενημέρωσή τους αφορά η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη.

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης

Ερώτηση για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης Η1Ν1 τύπου Α κατέθεσε προς την Ευρ. Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009

Ο βουλευτής Ν. Αλευράς ρωτά για την γρίπη στην Βουλή

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο βουλευτής, η κυβέρνηση παρέλειψε μέχρι σήμερα να προχωρήσει στην παραγγελία για την προμήθεια των αναγκαίων εμβολίων με αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη προετοιμασία της χώρας για την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης.