Μήπως ήρθε η στιγμή να ξεκινήσετε επιτέλους τη γυμναστική; Μήπως η τελευταία φορά που κάνατε γυμναστική ήταν στο λύκειο στο μάθημα της γυμναστικής; Αν ρωτήσετε τους φίλους, γνωστούς ή ακόμα χειρότερα, αν ψάξετε στο διαδίκτυο, θα βρείτε άρθρα και βίντεο για πολύπλοκα προγράμματα γυμναστικής, για ασκήσεις crossfit ή και για προπόνηση για μασίστες.  Αν θέλετε πάντως να ξεκινήσετε αλλά δεν ξέρετε από πού, μην ανησυχείτε γιατί εμείς θα σας δώσουμε τη λύση. 

Περπάτημα: Ένας ιδανικός τρόπος γυμναστικής

Η πιο καλή γυμναστική, είναι αυτή που θα σας προσφέρει οφέλη σε όλο το σώμα, ενώ ταυτόχρονα δεν θα σας επιβαρύνει. Γενικά το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσετε τη γυμναστική και δεν θα πρέπει καθόλου να το υποτιμάει κανείς. Το καθημερινό περπάτημα χαμηλής έντασης για μερικά λεπτά την ημέρα (από 20 μέχρι και 45 λεπτά) θα σας βοηθήσει στο να χάσετε βάρος, να κάνετε καλό στην υγεία της καρδιάς σας, και γενικά θα σας προσφέρει ένα αίσθημα ευεξίας. 

Το καλό με το περπάτημα είναι ότι μπορείτε να βγείτε έξω με παρέα και να απολαύσετε μία πολύ όμορφη μέρα ή ένα ηλιοβασίλεμα. Αν πάλι έξω βρέχει μπορείτε να ανεβείτε στον διάδρομο, να βάλετε ένα βιντεάκι στο Youtube ή να παίξετε καζινο online και να βγάλετε το πρόγραμμά σας.

Εναλλακτικές του περπατήματος

Τι γίνεται όμως αν δεν είστε οπαδοί του περπατήματος; Μην ανησυχείτε, γιατί υπάρχουν αμέτρητες εναλλακτικές για εσάς.

Μία πολύ καλή πρόταση ειδικά για εσάς που έχετε καιρό να γυμναστείτε είναι οι ασκήσεις Pilates. Μέσω των ασκήσεων αυτών θα γυμνάσετε τον όλο το σώμα σας ενώ ταυτόχρονα αναπνέετε με συγκεκριμένο ρυθμό. Είναι ιδανική γυμναστική για άτομα που υποφέρουν από πόνους στη μέση, στους ώμους ή γενικά θέλουν να αποκτήσουν ευλυγισία και να υποστηρίξουν τη σωστή στάση του σώματος. 

Μια άλλου είδους γυμναστική είναι το κολύμπι. Με το κολύμπι προφανώς δεν εννοούμε να σπάσετε ρεκόρ στο ελεύθερο, ή να παλέψετε με τα κύματα σε ανοιχτή θάλασσα. Μπορείτε πολύ απλά να κολυμπήσετε στην πισίνα υπό την καθοδήγηση personal trainer, μόνοι σας ή μαζί με ομάδα.

Συνδυασμός γυμναστικής και διατροφής

Εκτός από ένα οργανωμένο πρόγραμμα γυμναστικής, εξίσου σημαντική είναι και η διατροφή που ακολουθείτε. Γενικά, όσον αφορά το τι τρώτε θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία και να μην κάνετε υπερβολές. Τα πράγματα είναι απλά. Το πιο εύκολο από όλα είναι να αποφύγετε τα γνωστά ‘απαγορευμένα’ τρόφιμα (αναψυκτικά, γλυκά, τηγανητά , κ.λ.π.), ενώ πολύ καλή επιλογή για μετά την προπόνησή σας είναι ένα απολαυστικό smoothie. 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θ Ψαλτοπούλου: Αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες, ειδικά στο γαστρεντερικό
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα