Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στον 1ο αγώνα δρόμου  «Run For Autism» που πραγματοποιείται την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11 π.μ, στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.  Τον αγώνα διοργανώνουν o Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας,  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η ΚΕΔΕ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, ο σύλλογος ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ , ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας, η Π.Ε.Π.Φ.Α Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ και ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας. 

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την αγορά ενός μικρού λεωφορείου 9 θέσεων, που θα καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης ωφελούμενων των δομών του Συλλόγου(Κέντρο Ημέρας «ΧAΡΑ Ι» και Οικοτροφείο «Ελευθερία»).

Σημειώνεται ότι οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν. Θα υπάρχουν επιπλέον νούμερα την Κυριακή το πρωί στον χώρο της εκκίνησης. 

Μπλε φωταγώγηση σε Δωλ και πλατείες

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, ο δήμος Λαρισαίων θα φωταγωγήσει με μπλε χρώμα το Δημοτικό Ωδείο και τα σιντριβάνια στην Κεντρική πλατεία και στην πλατεία Ταχυδρομείου το Σάββατο και την Κυριακή, μεταφέροντας το  ζωντανό μήνυμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής.

Η εκκίνηση των 400μ  Παιδιών θα δοθεί στις 11:00 πμ. ενώ των 5.000μ. Ανδρών-Γυναικών στις  11:30 πμ.  Οι δρομείς θα μπουν σε block ανάλογα με τη διαδρομή στην οποία θα τρέξουν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια