Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

Υπάρχει στενότητα;

Υπάρχει κάποια στενότητα -δεν θα έλεγα ακόμη ελλείψεις- στα εμβόλια του πνευμονιόκοκκου; Και το ρωτάω γιατί είναι γνωστό ότι ο κορωνοϊός πλήττει κατά βάση τους πνεύμονες και από τη στιγμή που δεν υπάρχει εμβόλιο, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τα άνωθεν εμβόλια για την καλύτερη θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Να ενεργοποιηθούν όλα τα Κέντρα Υγείας

Με δεδομένο ότι η πανδημία του κορωνοιού Covid-19 εξακολουθεί να υφίσταται στη χώρα και με την προοπτική μιας νέας έξαρσης, ευπαθείς ομάδες τονίζουν ότι δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην περιφέρεια και τη νησιωτική Ελλάδα, καθώς υποχρεούνται σε μετακίνηση εκτός του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να υποβληθούν στις προβλεπόμενες θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις.

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

Απαραίτητη η πιστή τήρηση των μέτρων

Οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο το βροντοφωνάζουν. 'Ολοι πρέπει να φοράνε μάσκες για να σταματήσουν την εξάπλωση της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 και να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Προσπαθούν να μάθουν, χωρίς αποτέλεσμα

Σε συνέχεια του χθεσινού Ενδοσκοπίου, δυο 'Ομιλοι του ιατρικού χώρου, φημολογείται ότι έχουν ήδη ανακοινώσει στους εργαζόμενούς τους ότι θα καλύψουν οικονομικά εξ' ολοκλήρου τα τεστ για την Covid-19, όταν επιστρέψουν από τις διακοπές τους.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020

Λόγια σοφών

Επικαιροποίηση της εργατικής νομοθεσίας στα νέα ήθη που δημιούργησε ο κορωνοϊός μαθαίνουμε ότι ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων-Κλάδων.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

Κουνούπια και κορωνοϊός

Εντείνονται οι συζητήσεις ενόψει Καλοκαιριού αν ο νέος κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω τσιμπήματος κουνουπιών. Η άποψη των επιστημόνων είναι πως δεν μπορεί να μεταδοθεί από τα κουνούπια.