Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 11 Μαΐου 2021, 18:13

Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα υπέρτασης

Τρίτη 18 Μαΐου 2021 και ώρα 18:30.

Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019

5η Ημερίδα διατροφής

Τα περισσότερα νοσήματα που σχετίζονται με τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο όπως είναι η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία επηρεάζονται άμεσα και απαιτούν μία σωστή και απόλυτα υγιεινή διατροφή αλλά και μία ταυτόχρονη παρέμβαση σε παράγοντες όπως είναι η σωματική δραστηριότητα, η άσκηση αλλά και η ψυχολογία.

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015

Ποιες πατέντες ''χάνονται'' φέτος;

Δέκα φάρμακα αναμένεται να χάσουν φέτος την προστασία πατέντας τους.Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, τα φάρμακα αυτά είναι η ινσουλίνη lantus, η αριπιπραζόλη για τις ψυχώσεις, η γκλατιραμέρη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, η πεγκφιλγκραστίμη (αιμοποιητικός αυξητικός παράγοντας χημειοθεραπείας), η βοσεντάνη για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, η μεμαντίνη κατά της Αλτζχάιμερ, ο συνδυασμός δουταστερίδης και ταμσουλοσίνης για την υπερπλασία του προστάτη, η λινεζολίδη αντιβιοτικό νέας γενιάς, το ζελέ τεστοστερόνης και η παλιβιζουμάμπη, ανοσοσφαιρίνη εναντίον του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Θεραπευτικά πρωτόκολλα: πρόσω ολοταχώς;

Επιδημιολογική μελέτη για την υπέρταση ετοιμάζει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Και θα την συνδυάσει με την ήδη υπάρχουσα μελέτη που αποτιμά το κόστος της ασθένειας.