Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024, 11:05

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την παχυσαρκία

Γιατί συμμάχησαν 30 επιστημονικές εταιρείες.

Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019

5η Ημερίδα διατροφής

Τα περισσότερα νοσήματα που σχετίζονται με τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο όπως είναι η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία επηρεάζονται άμεσα και απαιτούν μία σωστή και απόλυτα υγιεινή διατροφή αλλά και μία ταυτόχρονη παρέμβαση σε παράγοντες όπως είναι η σωματική δραστηριότητα, η άσκηση αλλά και η ψυχολογία.

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Σοκαριστικά στοιχεία για την παιδική παχυσαρκία

Αναμφίβολα, κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα, ιδίως όταν ξέρεις ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα τελευταία 15 χρόνια το ποσοστό των παχύσαρκων ενηλίκων στη χώρα αυξήθηκε κατά 30%.

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Νέα σκευάσματα για την παχυσαρκία

Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην Ελλάδα έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ στην παιδική παχυσαρκία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, καταλαμβάνουμε παγκόσμια πρωτιά.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Δεν φτάνουν τα τόσα προβλήματα που έχουμε ως χώρα...πρωταγωνιστούμε -πανευρωπαϊκά - και στην παχυσαρκία!

Ενα θέμα που έχει προβληματίσει όλους τους επαγγελματίες υγείας και για το οποίο πρόκειται να συζητήσουν στις 3-4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στο πλαίσιο του 5oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου της Έδρας UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής.

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής

Το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017 θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία».