Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022, 09:00

Η δίκη για τα συμπληρώματα διατροφής είναι σε 7 ημέρες

Τι ζήτησε το Συμβούλιο της Επικρατείας από ΕΟΦ και ΥΥ.

Τρίτη, 26 Απριλίου 2022, 10:55

Ακάθεκτο το "κούρεμα" στα συμπληρώματα διατροφής

Οι αναγκαστικές επιστροφές ξεπέρασαν και πάλι το 30%.

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΕΟΠΥΥ ζητά από τα φαρμακεία πιστωτικά σημειώματα για φαρμακευτικό σκεύασμα

O νόμος είναι ρητός και ορίζει ότι "συνταγή υπογεγραμμένη από ελεγκτή γιατρό δεν περικόπτεται". Παρόλα ταύτα μαθαίνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει από 300 και πλέον φαρμακεία πιστωτικά σημειώματα για ένα συγκεκριμένο σκεύασμα που εντάσσεται στην κατηγορία Συμπληρώματα Ειδικής Διατροφής (ΣΕΔ), Την πράξη του αυτή την δικαιολογεί ως απόφαση του ΔΣ του οργανισμού, η οποία όμως δεν στέκει ούτε νομικά ούτε ηθικά ούτε λογικά.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019

Στους δικηγόρους περνά το θέμα

O νόμος είναι ρητός και ορίζει ότι " συνταγή υπογεγραμμένη από ελεγκτή γιατρό δεν περικόπτεται". Παρόλα αυτά, μαθαίνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει από 300 και πλέον φαρμακεία πιστωτικά σημειώματα για ένα συγκεκριμένο σκεύασμα που εντάσσεται στην κατηγορία ‘’Συμπληρώματα Ειδικής Διατροφής (ΣΕΔ)’’, Την πράξη του αυτή την δικαιολογεί ως απόφαση του ΔΣ του οργανισμού, η οποία όμως δεν στέκει ούτε νομικά ούτε ηθικά ούτε λογικά.

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Η εποχή θέλει επικέντρωση

Kινητικότητα παρατηρείται στα συμπληρώματα διατροφής... Γνωστό σκεύασμα από πολυθενική, έμαθα ότι μαζεύτηκε από την αγορά γιατί πολύ απλά δεν γράφει πωλήσεις.

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018

Συμπληρώματα διατροφής με μη εγκεκριμένο συστατικό

Συνεχίζεται η κινητικότητα με τα συμπληρώματα διατροφής και όπως φαίνεται το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό. Ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Ιρλανδίας μέσω του Συστήματος Διοικητικής Συνδρομής και Συνεργασίας (AAC), ότι τα συμπληρώματα διατροφής άγνωστης προέλευσης OXYBURNPRO, SUPERCLEN και SUPERDRIVE της εταιρείας FALCON LABS περιέχουν τη μη εγκεκριμένη ουσία 1,3-dimethylamylanine (DMAA) και το μη εγκεκριμένο συστατικό methasterone.