Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021

O ασθενής στο επίκεντρο των αποφάσεων της Πολιτείας

Μεγάλη έρευνα για τους ανθρώπους με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

Σειρά έχουν τα σκευάσματα για την ψωρίαση

Μετά τις ρευματικές παθήσεις, τις ερυθροποιητίνες, την σκλήρυνση κατά πλάκας, έφτασε όπως φαίνεται η ώρα και για τα σκευάσματα της ψωρίασης, καθώς κατά πληροφορίες κάποιες επισκέψεις εταιρειών στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα.

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015

Ποιες πατέντες ''χάνονται'' φέτος;

Δέκα φάρμακα αναμένεται να χάσουν φέτος την προστασία πατέντας τους.Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, τα φάρμακα αυτά είναι η ινσουλίνη lantus, η αριπιπραζόλη για τις ψυχώσεις, η γκλατιραμέρη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, η πεγκφιλγκραστίμη (αιμοποιητικός αυξητικός παράγοντας χημειοθεραπείας), η βοσεντάνη για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, η μεμαντίνη κατά της Αλτζχάιμερ, ο συνδυασμός δουταστερίδης και ταμσουλοσίνης για την υπερπλασία του προστάτη, η λινεζολίδη αντιβιοτικό νέας γενιάς, το ζελέ τεστοστερόνης και η παλιβιζουμάμπη, ανοσοσφαιρίνη εναντίον του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού.

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Ασθένειες εναντίον ασθενειών, λόγω κόστους!

Ανώτατος αξιωματούχος της υγείας στη γειτονική Βουλγαρία είχε προ καιρού κατ΄ ιδίαν συνάντηση με ανώτατο στέλεχος πολυεθνικής φαρμακευτικής επειδή το σύστημα υγείας της χώρας, δεν ενέκρινε μια ακριβή θεραπεία για σκλήρυνση κατά πλάκας για τους ελάχιστους ασθενείς της χώρας.

Τρίτη, 08 Μαΐου 2012

Κούριερ αντί συμμετοχής σε ακριβά φάρμακα

Μια πρωτότυπη 'συμμετοχή' στα φάρμακα, βρέθηκε για τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας της επαρχίας, που παίρνουν τα φάρμακά τους δωρεάν.

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Την 'κολοκυθιά' για τα ακριβά φάρμακα

Παζάρι μεταξύ των υπουργείων ξεκίνησε από το πρωί, για το τι θα γίνει με τα ακριβά φάρμακα…Είναι λοιπόν αυτά τα 89 νοσοκομειακά φάρμακα, που δίνονται στους ασθενείς και μετά τη νοσηλεία τους για χρόνια και σοβαρή πάθηση (καρκίνος, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ), με παρακολούθησή τους από το σπίτι.