Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Διαμαρτυρίες γα τον υπολογισμό του clawback

Πληθαίνουν, όπως μαθαίνουμε, οι διαμαρτυρίες από την πλευρά της φαρμακοβιομηχανίας για τον νέο τρόπο υπολογισμού του clawback καθώς και για την εξαίρεση των γενοσήμων και off-patent (εκτός προστασίας) φαρμάκων από τον υπολογισμό του τμήματος ανάπτυξης του Clawback.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020

Ανεξήγητη καθυστέρηση

Πολλές καθυστερήσεις υπάρχουν στις εγκρίσεις νέων σκευασμάτων και όπως είναι αναμενόμενο μεγάλη είναι και η γκρίνια από την πλευρά των εταιρειών.

Τρίτη, 07 Απριλίου 2020

Τα καλά νέα να λέγονται

Αν και στο εξωτερικό, όπως ακούγεται, έχουν πάει πίσω οι κλινικές μελέτες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα τελευταία στοιχεία για την Ελλάδα λένε ότι είναι καλύτερα από πέρυσι, από πλευράς αριθμού.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Για τον όρκο του Ιπποκράτη

Αυξάνουν οι φωνές για να προχωρήσουν άμεσα συμβάσεις με ιδιώτες οικογενειακούς γιατρούς. Πώς θα γίνει, λένε, η κάτ´οίκον νοσηλεία των ελαφρώς νοσούντων; Αν δεν νοσηλευτούν αυτοί κατ´οίκον θα καταλήξουν στην εντατική άμεσα!Υπάρχει και η άλλη πλευρά που ισχυρίζεται ότι ο θεσμός δεν δουλεύει, οπότε γιατί να το κάνει κάποιος, ιδίως τώρα που οι καταστάσεις είναι ζόρικες.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020

Επιθυμεί να ισχυροποιήσει τη θέση της

Την ισχυροποίηση της θέσης της στην ελληνική αγορά μαθαίνουμε ότι έχει δρομολογήσει εταιρεία από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Μαζεύονται παράπονα

Πολλά και μαζεμένα είναι τα παράπονα από τις φαρμακοβιομηχανίες για την αντιμετώπιση που έχουν από την πλευρά του Υπουργείου, αλλά και για τις ανεφάρμοστες -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει για φετινή ενίσχυση του προϋπολογισμού, καταρχήν με το κονδύλι των Ευρωπαίων πολιτών.

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Ασαφές το τοπίο για τα φάρμακα 1Α

Παρά την αναταραχή που υπάρχει στις φαρμακοβιομηχανίες για το τι τελικά θα γίνει με τον προϋπολογισμό στα φάρμακα 1Α, ακόμη το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει από την πλευρά της Πολιτείας.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

Ανακλήθηκε η απόφαση

Μία απόφαση του ΕΟΠΥΥ που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των διαγνωστικών κέντρων, τελικά ανακλήθηκε.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Οι πρώτες αντιδράσεις

Οι πρώτες αντιδράσεις΄από την πλευρά της φαρμακοβιομηχανίας από την μη έκδοση του προσχεδίου για το νέο Δελτίο Τιμών μάλλον χαρούμενες ήταν, καθώς όπως στελέχη της διέρρεαν, υπήρχαν πάρα πολλά λάθη διότι δεν εφαρμόζονταν τα όσα υπήρχαν στην τελευταία υπουργική απόφαση.

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Προτάθηκαν αλλαγές στα ΜΗΣΥΦΑ

Αλλαγές προτάθηκαν στα Μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα- όχι από την πλευρά του Υπουργείου αλλά από την πλευρά των εταιρειών και μάλιστα πολυεθνικών.