Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

"Έμφραγμα" στη μισθοδοσία των ιδιωτικών δομών

Τον κίνδυνο να μην πληρωθούν αύριο, αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το ΚΕΘΕΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον ΟΚΑΝΑ, oι ψυχιατρικές δομές αποασυλοποίησης, ως νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Ιεροσυλία και ''κούρεμα'' έφερε η κρίση στην υγεία

Ατυχήματα, εμφράγματα, κρίσεις δημόσιας υγείας, χαρακτηρίζονται ως «δημόσια αγαθά υγείας, όπου οι χρήστες τους πρέπει να έχουν μηδενική συμμετοχή, διαφορετικά είναι ιεροσυλία», είπε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος στο συνέδριο για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία, το προηγούμενο διήμερο.

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014

Αυξάνει τα εμφράγματα η λιτότητα

Η ανεργία έχει συνδεθεί με αυξημένη νοσηρότητα. Πολλές μελέτες το έχουν αποδείξει.Τελευταία μελέτη του Πανεπιστημίου Λάρισσας, που δημοσιεύθηκε στο Lancet, χρησιμοποίησε τα στοιχεία από την απόλυση απασχολουμένων στην ΕΑΣ απο το 1992-1993 και διαπίστωσε πώς αυξάνεται και η θνησιμότητα από την ανεργία.

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013

Αυτοκτονούν ασθενείς λόγω κρίσης!

Αύξηση των εμφραγμάτων κατά 8% μέσα σε μια χρονιά, από το 2010 ως το 2011 και αύξηση των αυτοκτονιών κατά 26,5% την ίδια περίοδο, διαπιστώνει έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009

‘Έμφραγμα’ στις προμήθειες των νοσοκομείων

Διασπάστηκαν τελικά οι προμηθευτές, με την πρόταση της κυβέρνησης για τμηματική εξόφληση των οφειλών των νοσοκομείων.Όντως οι ‘μικρές’ επιχειρήσεις του αναλωσίμου υλικού, αλλά και οι ‘μεγάλες’ των ιατρικών μηχανημάτων, αποφάσισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις από την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού θα περιμένουν ένα 10ήμερο για να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις.